UDDAMÅLSFÖRLUST MOT FC INTER

Det blev till slut en hyfsat jämn tillställning på Turku Energia Areena i Åbo när FC Inter och IFK möttes i den andra gruppspelsmatchen i årets upplaga av Ligacupen. Hemmalaget gick dock segrande ur kampen och slutresultatet skrevs till 2 – 1 (1-0)

Grönvitt inleder matchen piggt och rullar runt utan att för den skull skapa några riktigt farliga mållägen. Hemmalaget arbetar sig sakta in i matchen och i matchminut 12´, efter en snabb omställning på mittplan, får Petteri Forsell tid på sig och hittar Benjamin Källman framför mål som lobbnickar in ledningsmålet över en chanslös Elmo Henriksson i IFK målet, som med detta alltså gjorde sin första match för Grönvitt.

IFK förlitade sig till snabba omställningar och Vahid Hambo får en fin möjlighet i mitten av halvleken när Riku Sjöroos kommer runt på kanten och slår ett fint inlägg med Interförsvararen Rick Ketting hinner emellan. Även Oscar Wiklöf har ett par fina inlägg men som inte heller resulterar i några farligare avslut. Hemmalaget har lite mera boll i första halvleken men de 2-3 avsluten man kommer till har Elmo Henriksson inga problem med att avstyra och FC Inter går till halvtidsvila med en 1 – 0 ledning.

Andra halvleken hann knappt börja före Inter utökar sin ledning och igen är det Forsell som är framspelare. Denna gång på en frispark som Rick Ketting armbågar sig fram på och nickar in stenhårt upp i nättaket. Fem minuter senare replikerar Grönvitt då Joakim Latonens hörna skarvas vidare av Oscar Wiklöf och Baba Mensah ostört kan bredsida in reduceringen, 2 – 1. Närmare än så kommer dock inte IFK denna match där i synnerhet andra halvleken stördes av många spelavbrott, dels pga byten men också av den nivå matchen domare, Mohammad Al-Emara, hade bestämt sig för.

FC Inter vinner matchen med 2 – 1 (1-0) och tar med det sina första poäng i detta gruppspel som annars kan liknas vid ett getingbo där IFK, Inter och HIFK alla står på 3 poäng medan HJK står på 0. (HIFK och HJK har en match mindre spelad).

Nästa match för grönvitt är nästa söndag, 20 februari, då HIFK kommer på besök till Åland och Eckeröhallen. Avspark är det kl.18.00.

Matchinfo:

1 – 0 Benjamin Kjällman

2 – 0 Rick Ketting

2 – 1 Baba Mensah

.

Varningar, IFK:

Mensah, Lahti, Mkhwanazi

.

// Sune Eriksson

 

.

IFK Mariehamn stratelva:

#2 Lahti Timi – 71´ (#5 Mkhwanazi Johan)

#3 Mensah Baba

#7 Sjöroos Riku – 69´ (#20 Tamminen Eero)

#8 Ngamba Thadee

#9 Carvalho da Silva Cledson

#11 Hambo Vahid – 75´ (#17 Sid Robin)

#14 Latonen Joakim

#23 Sumusalo Mikko – 71´ (#13 Coubronne Jean-Christophe)

#27 Wiklöf Oscar – 62´ (#16 Baliso Yanga)

#28 Nissinen Jiri

#81 Henriksson Elmo

Avbytare:

#1 Fillion Yann-Alexandre

#13 Coubronne Jean-Christophe

#15 Kahnberg Melvin

#16 Baliso Yanga

#17 Sid Robin

#20 Tamminen Eero

#5 Mkhwanazi Johan

#77 Ngulube Phil