UNGDOMSSPELARE FÅR A-LAGSKONTRAKT

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ungdomsspelaren Kahnberg blir A-lagspelare

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Melvin Kahnberg har kommit överens om ett A-lagskontrakt över säsongen 2022 som innebär att Kahnberg blir en fullvärdig A-lagsspelare i Grönvitts ligatrupp. 

Melvin Kahnberg har spelat ungdomsfotboll under hela sin ungdomstid inom IFK Mariehamn och hade under 2021 års säsong ett s.k. ungdomskontrakt med Grönvitt. Senaste säsong fick han också göra sin A-lagsdebut i ligan mot KuPS. Under året har han även fungerat som lagkapten och nyckelspelare i IFK Mariehamns framgångsrika U20-lag som kvalar till U20-ligan under vintern 2022. 

Den 18-årige Kahnberg är i första hand ytterback men har i ungdomslagen också regelbundet spelat mittback. 

- Jag är tacksam för att ha fått chansen och ser fram emot möjligheten att spela i IFK nästa säsong, säger Melvin.

- Det är jätteskojigt att vi kan kontraktera Melvin till årets ligatrupp. Han tränade regelbundet med truppen redan 2021 då han hade ett ungdomskontrakt och han fick göra sin ligadebut under senaste säsong. Nu känner vi att han är mogen för att ta nästa steg och det är bland det bästa som finns att få flytta upp egna ungdomsspelare i A-lagstruppen. Vi har många lovande ungdomsspelare där Melvin är ett av de mest tongivande namnen, det är resultatet av en bra och målmedveten satsning inom ungdomsfotbollen, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.