Vahid Hambo fortsätter i Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Anfallsspelaren Vahid Hambo och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna kommit överens att Hambo fortsätter i Grönvitt också över säsongen 2022. Vahid Hambo kom till IFK Mariehamn inför denna säsong och skrev då ett s.k. 1+1 årskontrakt med option för IFK Mariehamn att förlänga kontraktet. Klubben har valt att utnyttja optionen.
Den nu 26-årige Vahid Hambo, som kom till IFK Mariehamn från FC Lahti inför 2021, har spelat totalt 74 matcher i Veikkausliiga varav senaste säsong i IFK innehöll 18 matcher för Hambos del. Han har också representerat klubbar som RoPS, SJK och FC Inter.

- Laget och jag själv gjorde bättre ifrån oss i slutet av säsongen och jag hoppas att vi kan fortsätta på den positiva resan under nästa säsong. Jag personligen hoppas att jag kan fortsätta med att göra mål för laget som jag lyckades med under hösten, om vi fortsätter att arbeta hårt tillsammans kommer vi säkert att göra en bra säsong 2022, kommenterar Vahid Hambo

- Precis som resten av laget så kunde vi se mer av Vahids potential under slutet av säsongen och han gjorde till slut fem mål i ligan för oss. Vi tror att vi under nästa säsong kan få ut ännu mer av Vahid och tror att han efter detta första år i Grönvitt nu kommer prestera ännu bättre. Därför känns det bra att säkra upp honom för nästa säsong redan nu, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.