Veikkausliiga skjuter upp spelprogrammet i början av säsongen.

Styrelsen för Veikkausliiga hade möte måndagen den 15 mars. vid sitt möte gick de igenom COVID-19-situationen och dess konsekvenser för  Veikkausliiga 2021. Styrelsen beslutade enhälligt att skjuta upp ligastarten den 10 april till ett senare datum.

Enligt beslutet är det nya startdatumet för Veikkausliiga säsongen 2021 den 24 april då de lag som deltar i Europacuper kommer att spela sina inledande matcher för säsongen. Serien fortsätter den 2 maj för alla klubbar. Målet är att göra så få ändringar som möjligt i matchprogrammet. För de omgångar som skulle spelats tidigare tas nya datum fram.

Samtidigt beslutade styrelsen att göra ändringar i ligasystemet så att playoff-turneringen som skulle spelats i slutet av säsongen kommer att uteslutas från programmet för att passa in de uppskjutna matcherna i matchprogrammet. Grundserien kommer att spelas fram tills den 26 september och därefter spelas övre respektive nedre slutserierna, totalt 27 omgångar i jämförelse med de 22 omgångar som kunde genomföras 2020.

- Det här är den bästa lösningen i den här situationen, eftersom vi vill värna om hälsa och välbefinnande och på alla sätt garantera säkra evenemang för allmänheten och lagen, precis som förra året. Vi vill spela en så fullständig serie som möjligt, vilket är viktigt för både klubbar och fans, säger Kaarlo Kankkunen, ordförande i Veikkausliiga.

- Det finns begränsningar som är i kraft och ingen kan veta hur situationen utvecklas, men vi tror och hoppas att vi med den lösning vi nu har gjort kommer att kunna spela en fullständig och framgångsrik säsong - förhoppningsvis så mycket som möjligt där publiken kan vara närvarande vid matcherna.

 

Ändringarna i Veikkausliigans spelprogram kommer att specificeras under de kommande dagarna.