Veikkausliiga slutar efter grundserien.

På grund av det alltmer osäkra hälsoläget och ett nytt karantänfall meddelar Veikkausliigas styrelse att Veikkausliiga säsongen 2020 kommer att avslutas efter grundserien. Förslaget till fotbollsförbundets styrelse att förlänga serien till slutet av november kommer att dras tillbaka. Resultaten för grundserien förblir det slutliga resultatet.

Styrelsen för Veikkausliiga gjorde onsdagen 28.10. ett beslut att den absoluta tidsfristen för serierna är 30.11. Veikkausliigas styrelse lade igår fram ett förslag till styrelsen till Finlands Bollförbund för att bekräfta denna förändring. Vid samma möte beslutades att högst en omgång i ligan skulle kunna spelas på landslagens FIFA-dagar (9-18 november).

Enligt information som erhölls sent på onsdagskvällen har en del av spelarna i en ligaklubb utsatts för coronavirus och satts i karantän. Detta ger klubben rätt att skjuta upp matchen att spelas efter karantänens slut. Att flytta matchen framåt skulle samtidigt också flytta den ordinarie säsongens sista spelomgång framåt. Den förändringen skulle innebära att slutserierna inte skulle få påbörjas förrän 19.11. Detta skulle begränsa tidsspannet för de sista omgångarna så mycket att det inte går att avsluta slutserierna före den 30.11.

Sista omgången i Veikkausliiga är utsatt att spelas onsdagen 4.11. 18:30

http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2020/10/29/veikkausliiga-paattyy-ru...