Vi kan stolt presentera Philip Sparrdal Mantilla såsom klar i den grönvita kamratskapen!

Det blev Philip Sparrdal Mantilla som tog den sista öppna försvarsplatsen i årets trupp i Hela Ålands lag, IFK Mariehamn. Det står klart efter att parterna i dagarna kommit överens om ett tvåårskontrakt.

Philip Sparrdal Mantilla har varit på provspel hos IFK under några veckors tid i vinter och avsikten var att han skulle delta i den inställda Gefle-matchen i söndags. Sparrdal Mantilla är 21 år gammal och har tillhört Djurgårdens IF, som också är hans moderklubb, sedan 2008. Under en kortare sejour har han också representerat Hammarby IF och IF Brommapojkarna. På meritlistan finns också sex landskamper för Sveriges U-19 landslag. Sin allsvenska debut gjorde han redan 2011 och har sedan dess ansetts vara en riktigt lovande spelare i Djurgårdens A-lagstrupp. Men begränsat med speltid, delvis orsakat av skador, medförde att Sparrdal Mantilla efter fjolårssäsongen sökte sig vidare för att få speltid på elitnivå.

- Philip blir en bra profil in i vår trupp. Han är ung men trots det har han varit med på högsta elitnivå redan ett tag så han tillför truppen kvalitet och förhoppningsvis god underhållning. Vi har tecknat ett tvåårsavtal för vi ser potential i honom framöver. Som det ursprungligen var tänkt så skulle Philip varit sista spelaren in i truppen för i år men med tanke på Aleksei Kangaskolkkas skada så söker vi en ytterligare anfallsspelare som truppens sista planerade spelare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.