Viktig hemmaseger mot SJK.

Det är två lag i stort behov av poäng som möts ikväll på WHA. SJK ligger på en nionde plats fyra poäng före IFK med en match mera spelad.

Båda lagen har även förstärkt sina spelartrupper när fönstret öppnade och för IFK:s del är samtliga på plan i kvällens match.

IFK:s startelva:

Igor Levchenko, Dylan Murnane, Philip Mantilla, Kristian Kojola, Hamed Coulibaly, Simon Silverholt, Thomas Mäkinen, Amin Nazari, Robin Sid, Keaton Isaksson och Aleksei Kangaskolkka.

Matchen inleds med rätt försiktigt spel från båda lagen. SJK är det spelförande laget och IFK går mer på kontringar, det leder ändå inte till mer än några halvchanser till båda lagen.

Efter en halvtimme kommer Mboma i SJK till ett farligt avslut som Igor snyggt räddar till hörna, på den efterföljande hörnan får Tendeng ett skottläge som går en par meter utanför.

Halvleken fortsätter som den började, SJK har mycket boll men kommer egentligen inte till några farliga chanser, förutom i slutet av halvleken då Igor gör en kvalificerad räddning vid främre stolpen då ett skott från Tendeng styrs via Dylan Murnanes ben.

 

Andra halvlek inleds med ett piggare anfallsspel av Grönvitt. I den 54:e minuten får IFK sin första riktigt stora chans då Keaton Isaksson får fritt nickläge några meter från mål, nicken går dock högt över målet. Inlägget från Simon Silverholt var väldigt läckert.

I den 62:a minuten gör IFK ett byte då Thomas Mäkinen lämnar planen och vi får se Gabriel Petrovic göra en efterlängtad comeback på planen. I den 75:e kommer Pontus Åsbrink in på planen och ersätter debuterande Keaton Isaksson.

I den 78:e minuten vinner IFK bollen på vänsterkanten, Silverholt tunnlar en motspelare och spelar in bollen i mitten till en fristående Nazari, som avancerar och sedan skjuter ett jätteskott från cirka 30 meter som via stolpen borrar sig in i SJK-målet.

På övertid byts Joel Mattsson in i stället för Aleksei Kangaskolkka.

När slutsignalen går efter 7,5 minuters (!?) övertid så jublar ett WHA över tre livsviktiga poäng.

 

Matchen sågs av 1380 åskådare.

IS stjärnor:

3 Amin Nazari

2 Philip Mantilla

1 Igor Levchenko

 

Nästa match spelas lördagen den 4.8 kl. 17.00 mot FC Inter i Åbo. Om du inte kan se matchen på plats går den att se på Ruutu+

 

Robert Söderdahl