Viktig match väntar mot SJK

I kväll är det en en viktig och på olika sätt avgörande match mot SJK i Seinäjoki. Under de kommande tio dagarna väntar tre matcher där SJK står för motståndet i två av dem. Om IFK ska kunna hålla sig i det övre slutspelsskicket krävs segrar. IFK-tränaren Peter Lundberg är ändå fylld av tillförsikt och har analyserat motståndet som han beskriver som bra.

– Så här dagen innan match har vi alltid bra koll , bland andra Denys Oliynyk är poängfarlig och Mehmet Hetemaj samt Moshtag Yaghoubi är alltid skickliga spelare. De har ett bra lag i år, säger Lundberg till Ålandstidningen.

I fjol tog IFK sju av nio poäng i lagens tre matcher. Fast historien lär man sig ganska lite av när det gäller fotboll och förutom SJK kämpar även HIFK och FC Lahti i första hand om sjätteplatsen i ligan.

– Vi får hoppas att det betyder något, men det beror nog mest på tillfälligheter. SJK är ett stabilt lag i år som har gjort en bra säsong och höjt sig rejält från i fjol, jag väntar mig en tuff match, säger Peter Lundberg till Ålandstidningen.

Truppen till Seinäjoki är intakt med undantag av Lassi Järvenpää som blivit sjuk. Det är ändå en svår uppgift som väntar, inte minst att tända det grönvita lag som har utmaningar kring målskyttet efter tre raka förluster.

Dagens match skulle egentligen spelats i juni men flyttades fram till i dag på grund av Finska cupen. SJK leder just nu med fem poäng före IFK men i fotboll kan som bekant allt hända och vägen till övre serien är lltjämt i IFK:s egna händer.

SJK-tränaren Aleksei Eremenko säger följande på SJK:s hemsida inför kvällens match:

– I förra matchen mot FC Honka (0-0)  mötte två organiserade lag varandra. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb då och kontrollerade vårt eget spel, takt och tempo. Ibland med långsammare anfall och ibland mer explosivt. Vi har också gjort några förändringar i spelet som fungerar bra. Det fanns några fel som vi fortfarande analyserar. Sammantaget var Honka-matchen ett steg framåt jämfört med våra två tidigare matcher. Det var en balanserad prestation, vi gjorde inga stora misstag och vi var väldigt täta i vår formation.

 

– IFK Mariehamn är ett speciellt lag men eftersom det här är vårt hemmamatch förväntar jag mig en full poäng. Jag vill dock inte sätta för stor press på spelarna. Vi förbereder oss noggrant och kommer bara att fokusera på den här matchen, även om vi har en annan match som kommer upp på måndag. Vi kommer att gå till denna match med bästa möjliga grupp. Kanske några som inte spelade i förra matchen kommer att vara med igen, säger Eremenko.

Matchen som börjar 18.30 kan som vanligt ses på Ruutu.