Viktig seger i Rovaniemi

Med termometern visande -5 grader och närmast arktiska förhållanden i Rovaniemi tog Grönvitt hem tre mycket viktiga poäng efter seger med 3-0.

Bakom segern låg återigen ett kompakt försvarsspel och ett piggt, rörligt anfallsspel där duon Aleksei Kangaskolkka och Robin Sid verkar hitta varandra bättre och bättre match för match.

Det dröjde bara ca 50 sekunder in i matchen tills Robin Sid, på en fin nickskarv av ”Allu” , rullade bollen förbi  RoPS målvakt Antonio Reguero.

IFK skapade ett flertal riktigt vassa målchanser i den första halvleken, men resultatet 0-1 stod sig till halvtidspausen.

Andra halvleken började med ett ”skenbart” övertag för RoPS där Rovaniemilaget hade mycket bollkontroll på den grönvita planhalvan men försvarsspelet var mycket kompakt och knappt något alls skapades framför Marc Nordqvist. Istället var det IFK som såg farliga ut i princip varje omställning och mycket rättvist var det firma Kangaskolkka/Sid som slog till igen i den 72a minuten då ett misstag i RoPS-försvaret ställde Allu och Robin i en två-mot-en situation. Robin tog bollen och backen med sig  och passade sedan Allu som ensam med målvakten inte gjorde något misstag, 2-0.

RoPS lyckades inte heller i slutminuterna sätta någon större press mot Marc Nordqvist och Grönvitts betongförsvar, utan istället var det Brian Span som på övertid bröt in från högerkanten, sköt ett lågt skott vid bortre stolpen och fastställde slutresultatet till 3-0.

En överlag stabil insats av hela laget och resultaten i kvällens övriga matcher betyder att IFK har chansen till europaspel helt i egna händer! Seger eller oavgjort mot Ilves på hemmaplan nästa lördag innebär en fjärdeplats och Peter Mattsson får återigen åka ner till Geneve och lottning i Europa League i mitten av juni. Vi hoppas på ett stort publikstöd den 28 oktober då matchen har avspark redan kl. 14.00.

IFKs laguppställning: Marc Nordqvist- Philip Sparrdal Mantilla, Kristian Kojola, Bobbie Friberg da Cruz, Albin Granlund- Brian Span, Amos Ekhalie, Gabriel Petrovic, Joel Mattsson- Robin Sid, Aleksei Kangaskolkka.
Avbytare: Anton Lepola, Jani Lyyski, Tommy Wirtanen, Anthony Dafaa Clement och Petter Hemming.

Inga byten gjordes av Grönvitt.

Robin Sid varnades, men fick även priset som matchens lirare och 3 IS-stjärnor, 2 stjärnor gick till RoPS Lassi Lappalainen och Amos Ekhalie fick en stjärna.