Vinst i Ekenäs

Det blev till slut IFK Mariehamn som tog hem tre poäng i bortamatchen mot Ekenäs IF.Det dröjde dock till den 87e minuten innan IFK tilldelades en straff efter att en av EIFs mittbackar tagit bollen med handen i det egna straffområdet.

Straffen satte Aleksei Kangaskolkka i mål och Grönvitt tog en rättvis seger med 1-0.

Efter 0-0 i halvtid och en händelsefattig första halvlek där Ekenäs stod bra upp tog IFK kommandot direkt från avspark i andra halvlek och pressade på EIFs straffområde, dock utan att skapa så många riktigt vassa målchanser. När lägena kom stod utmärkte Jonathan Jäntti i Ekenäsmålet i vägen.

På presskonferensen började vår tränare Peter "Lundis" Lundberg med att berömma Ekenäs, som han ansåg är på rätt väg och gått framåt sedan förra säsongen. Angående det egna spelet tyckte Lundis att vi i första halvelk hade lite dålig passningskvalité och passningstempo men att det blev bättre i den andra halvleken och han var trots allt nöjd med att kunna åka hem med en seger.

Dagens övriga resultat i IFKs grupp i Finska Cupen, Legirus-TPS 2-1 och FC Inter-Pallo-Iirot 5-0, innebär att både FC Inter och IFK Mariehamn garanterats fortsatt spel i cupen. Båda lagen ligger nu på 10 poäng, men Inter har två mål bättre målskillnad. Detta innebär att Grönvitt måste besegra Inter på hemmaplan den 1 mars för att vinna gruppen och gå direkt till kvartsfinal. Grupptvåan får kvala till kvartsfinalen.

IFK startade med följande elva: Andreas Vaikla- Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Robbin Sellin, Amos Ekhalie, Aapo Mäenpää, Robin Sid- Aleksei Kangaskolkka, Luckymore Mkosana.

Efter ca en timmes spel gick Albin Granlund och Lucky Mkosana ut och ersattes av Tommy Wirtanen samt Brian Span. Med tio minuter kvar av matchen kom Joel Mattsson in istället för Aapo Mäenpää

Den sista matchen i gruppspelet mot FC Inter spelas onsdagen den 1 mars i Eckeröhallen.