VINST MOT TPS OCH SEGERTÅGET RULLAR VIDARE!

I ett strålande sommarväder tog IFK sin tredje raka vinst och denna gång var det TPS som fick åka hem till Åbo poänglösa. Segern blev en uddamålsseger där grönvitt genom Peter Makrillos gjorde matchens enda mål som räckte till seger.

Det var IFK som höll i taktpinnen i större delar av den relativt händelsefattiga matchen. Första 10 minutrarna hade IFK några halvfarliga chanser och det var Akseli Pelvas som stod för de inledande avsluten och närmast var hans nick i den 9:e minuten men bollen smet precis över Jere Koponens ribba.I den 27:e minuten blev Lassi Järvenpää glidtacklad och fick ont, Lassi bet ihop och gjorde ett försök att fortsätta spela men det gick inte denna gång - IFK tvingades således till ett byte där Aapo Mäenpää ersätte en haltande Järvenpää.

TPS såg ut att vara väldigt defensivt inriktade och det kändes som att det skulle bli spel mot ett mål. I den 34:e minuten kom det förlösande målet. Det var Peter Makrillos som med ett välplacerat lågt skott gjorde sitt tredje mål för säsongen. Förarbetet till målet stod Albion Ademi för. Innan paus fick även Riku Sjöroos ont och tvingades halta av planen. IFK gick således till paus med en 1-0 ledning och ett frågetecken på Sjöroos medverkan till andra halvlek.

När andra halvlek blåstes igång så kom Frankline Okoye in istället för Riku Sjöroos som inte kunde fortsätta. TPS gjorde relativt stora förändringar och försökte förändra sitt spel - detta gjordes genom hela tre stycken byten i paus. TPS lyckades förändra sitt spel och höjde sig till andra halvleken. Första delen av andra halvleken hanterade IFK bra och närmast att utöka ledning (och punktera matchen) var Akseli Pelvas på en fin framspelning av Albion Ademi i den 61:a minuten men Jere Koponen i TPS-målet kunde rädda Pelvas avslut.

Ju längre matchen led tog TPS mera risker och försökte trycka på för en kvittering. IFK var mot slutet inställda på att försvara vinsten. Bästa chansen för TPS var ett skott efter en hörna men på mållinjen stod Niilo Mäenpää och nickade bort bollen, det tackar vi Niilo för! I övrigt lyckades inte TPS skaka fram några riktigt heta chanser men det var en lite orolig känsla på WHA mot slutet. Noterbart var även att Johannes Laaksonen ersatte målskytten Peter Makrillos i den 82:a minuten och såldes var debuten för Laaksonen överstökad.  När domare Kalle Mäkinen slutligen blåste av matchen var det många som andades ut och tackade våra grönvita kämpar för ytterligare en vinst. Det viktigaste från dagens match var 3 poäng i övrigt var det inte en av de bästa insatserna denna säsong. Nu blickar vi framåt mot nya matcher och nya segrar!

/Lasse Danielsson

 

Målskyttar:  34:e minuten - Peter Makrillos

Varningar IFK: Peter Makrillos (81’), Franklin Okoye (81’)

Varningar TPS: Sami Rähmönen (90+2’), Jonni Peräaho (61’), Alhassan Masahudu (27’)

Domare: Kalle Mäkinen

IS-stjärnor: 3 Robin Buwalda, 2 Albion Ademi, 1 Akseli Pelvas

Laget:

Oskari Forsman

Lassi Järvenpää (Aapo Mäenpää 30’), Kalle Taimi, Robin Buwalda “K” (Tarik Hamza 71’), Mikko Sumusalo (Maximo Tolonen 71’), Riku Sjöroos (Franklin Okoye 46’)

Peter Makrillos (Johannes Laaksonen 82’), Niilo Mäenpää

Akseli Pelvas, Gustaf Backaliden, Albion Ademi

Avbytare: Dan Sjöblom, Tarik Hamza, Johannes Laaksonen, Maximo Tolonen, Aapo Mäenpää, Joel Karlström,Frankline Okoye