VPS-IFK: Båda lagen måste vinna

Ligafemman IFK Mariehamn behöver ännu fler poäng för att hänga med i kampen om medaljerna i årets Veikkausliiga. VPS är piskat att vinna för att inte stanna kvar på sistaplatsen. Det är alltså bäddat för stor dramatik när lagen möts i Vasa på söndag kl 16.00. För IFK:s vidkommande ser det mesta hyggligt ut. Alla utom de långtidsskadade är med och laget har fått vila de senaste två veckorna; med undantag av onsdagens ÅM-seger. Då gick Bobbie Friberg da Cruz av i andra jhalvlek men han är på benen igen till VPS-matchen. IFK har också ett mentalt övertag i och med att man vann förra matchen i Vasa med 1-0 efter mål av Diego Assis.

VPS kommer till match med 0-0 mot FC KTP i senaste matchen, ett resultat ingen var nöjd med.

”Vi måste spela bättre än i Kotka när IFK kommer”, säger VPS-tränaren Petri Vuorinen.

Förutom att VPS inte fått igång spelet i årets liga har man också drabbats av rätt många skador. Till den här matchen ansluter därför mittfältaren Juho Lähde och den amerikanske backen Isaiah Schafer.

Inför söndagens matcher meddelar också Veikkaus att man höjer utedlningen till sina kunder i form av högre returprocent och höjda vinstpotter. För de inhemska spelobjekten stiger potten från nuvarande 100.000 euro till ca 200.000 euro. Den nya versionen av stryktipset som innefattar matcherna RoPS – FC Lahti, VPS – IFK Mariehamn, Ilves – KTP, FF Jaro – SJK och KuPS – HIFK hittar du på den här länken.

Matchen kan ses på IS TV.

/Jörgen Pettersson