Yanga Baliso skriver nytt kontrakt med IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Innermittfältaren Yanga Baliso har kommit överens om ett nytt spelarkontrakt med hela Ålands lag, IFK Mariehamn, som innebär att han spelar i Grönvitt 2022 med option för klubben också för säsongen 2023.

Baliso, som kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2020, hade ursprungligen ett kontrakt med IFK som innebar att klubben hade option på ett ytterligare kontraktsår 2022. Efter nya kontraktsförhandlingar har klubben och Baliso dock nu enats om ett nytt 1+1 års kontrakt.

Under sina år i IFK Mariehamn har Baliso spelat totalt 21 matcher i ligan. Debutåret 2020 spelade han endast 4 matcher men under årets säsong så blev det 17 matcher. Sannolikt hade Baliso spelat ytterligare några matcher i år om inte en skada i slutet av säsongen stoppade honom från spel. Precis som övriga laget gjorde Baliso sin klart starkaste period under säsongens andra halva. Han etablerade sig som en startspelare i laget och blev en nyckelspelare under hösten då laget säkrade nytt ligakontrakt.

- Jag hade det inte lätt i början av den här säsongen eftersom jag hade lite skadebekymmer och inte fick vara med i startelvan men under senare delen av säsongen fick jag förtroende att starta och det gick riktigt bra. Jag kände värmen från publiken, supportrarna och lagkamraterna och då började allt löpa bättre. Jag hoppas att jag kommer att vara skadefri och göra en ännu bättre säsong nästa år, kommenterar Yanga Baliso.

- Yanga har nu blommat ut till en riktigt bra spelare precis som vi hade hoppats på och vi är mycket glada att vi kunnat komma överens om ett nytt 1+1 års kontrakt med honom. Jag tror att vi kommer kunna se ytterligare utveckling från honom den kommande säsongen, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson det nya kontraktet.