Yann Fillion ansluter till IFK:s målvaktsbesättning

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

IFK Mariehamn har som en del i sitt lagbygge att värva nya målvakter till 2022 års ligasäsong. Nu står det klart att hela Ålands lag knutit målvakten Yann Fillion till klubben. Avtalet mellan Fillion och Grönvitt är ett s.k. 1+1 års avtal med klubboption.

Yann Fillion som är 25 år gammal kommer från Kanada. Han är fostrad i Montreal. År 2016 kom Fillion till Europa och Zürich. Han tillhörde FC Zürich fram till 2019 men hann under den tiden med att lånas ut till bl.a. klubbar som svenska FC Umeå och Nest-Sotra i Norge. Under 2020 gjorde han 15 matcher för Ekenäs IF och denna säsong så spelade han 21 matcher för AC Oulu.

-Jag är jätteglad att komma till IFK Mariehamn nästa säsong och att jag får möjlighet att spela för ett etablerat lag i Veikkausliiga. Det är ett perfekt steg i min karriär och jag ser fram emot att få börja träna med laget. Jag har hört mycket gott om Åland bland annat om den fina naturen så jag ser också mycket fram emot att flytta till Mariehamn, kommenterar Yann Fillion.

-Vi behöver bygga en ny målvaktsbesättning och att vi nu har Yann kontrakterad är en bra första pusselbit att bygga vidare från då han har ligarutin och är erfaren. Vi kommer ytterligare att komplettera truppen med två målvakter, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.