Ytterligare landslagsmeriterad försvarsspelare klar för IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ytterligare landslagsmeriterad försvarsspelare klar för IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, är i slutförberedelserna inför årets upplaga av Veikkausliiga som inleds om cirka en månad. Som en sista pusselbit i lagbygget inför kommande säsong har Grönvitt i dagarna gjort klart med ytterligare en försvarsspelare i och med att Kalle Taimi är klar för laget. Hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2020.

Den 28-årige Kalle Taimi har gjort cirka 80 matcher totalt i Veikkausliiga i klubbar som PS Kemi, FC Lahti och här senast i KuPS. Han blev finsk mästare säsongen 2019 och spelade 17 matcher i ligan under KuPS guldsäsong. Kalle Taimi gjorde landslagsdebut för finska Huuhkajat 2018 och har hittills spelat totalt två A-landskamper och gjort ett mål i landslaget. Den 192 centimeter långe Taimi är i första hand en mittback men kan också användas som ytterback vid behov. Han blir IFK Mariehamns andra landslagsmeriterade försvarsförstärkning denna säsong efter vänsterbacken Mikko Sumusalo som tidigare i vinter anslöt till Grönvitt.

- När vi nu kommit en bit in i försäsongen och börjar den sista månadens förberedelser inför ligastarten i april så har vi kunnat konstatera att vi vill komplettera truppen dels med ytterligare rutin, dels med ytterligare en central försvarsspelare. Att vi därför fått möjligheten att knyta Kalle till laget är helt perfekt då han är en erfaren Veikkausliigaspelare som gjort det så bra att han så sent som 2018 fick debutera i landslaget. Under fjolåret blev han finsk mästare med KuPS så det är en kvalitetsspelare vi fått till laget. Enligt våra nu liggande planer är truppen nu komplett med värvningen av Taimi, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Klubbdirektör Peter Mattsson är tillfreds med den spelatrupp som IFK Mariehamn nu har till sitt förfogande.

- Jag är nöjd med den mix av spelare vi skapat i årets spelartrupp. Vi har fått in unga och hungriga spelare som vi tror har stor utvecklingspotential i IFK samtidigt som vi lyckats knyta till oss en rad erfarna spelare som Peter Makrillos, Mikko Sumusalo, Yvan Yagan och nu här senast Kalle Taimi. Från tidigare har vi ju också erfarna spelare som t.ex. Oskari Forsman, Aristote Mboma och Robin Buwalda i laget, fortsätter Mattsson.

Angående försäsongen så här långt och vad han tror om kommande ligasäsong kommenterar Peter Mattsson:

- Resultatmässigt är vi så klart besvikna att vi inte tog oss vidare i cupspelet och jag tror att alla som sett laget spela har kunnat konstatera att vi inte riktigt är klart förberedda för ligasäsongen utan har en del att slipa på fortfarande den sista månaden innan ligan drar igång. Vi har många intressanta offensiva alternativ i truppen och den delen känner jag mig mycket trygg med även om jag tror att vi också där kommer att se ett starkare IFK om en månad än vad vi är just nu. Vårt försvarsspel, som förstås hela laget deltar i men med olika roller, är det som vi behöver jobba mest med för där har vi inte riktigt varit så kompakta och stabila som vi vill vara, men vi jobbar vidare med det och vår huvudtränare Lukas Syberjyski har en tydlig bild över hur han vill att vi skall försvara oss. Skadeläget blir bättre och bättre för varje vecka så jag ser med stor tillförsikt fram emot den sista delen av ligaförberedelserna nu och tror att publiken på Wiklöf Holding Arena kommer att få se ett intressant IFK Mariehamn i årets Veikkausliiga.