Ytterligare nyförvärv klart för IFK

En av ligans bättre defensiva mittfältare blir grönvit ligaspelare de kommande två åren. Det står klart efter att hela Ålands lag och Anthony Dafaa i dagarna skrivit på ett tvåårigt spelarkontrakt.

Dafaa, som är född 1988, kommer närmast från VPS där han har spelat de två senaste säsongerna och matchats med ca 30 matcher per säsong. Före VPS har Dafaa hunnit representera några olika klubbar i Sverige. Dafaa, som också har en landskamp för Kenya i sin CV, är en hårt arbetande defensiv mittfältare som har ett bra passningsspel och spelar med stort lugn.

- Jag är riktigt nöjd med att vi kunnat knyta en sådan kanonspelare som Dafaa till oss de kommande två säsongerna. Det visar att IFK börjar bli mer etablerat i sammanhanget. Dafaa anses som en av ligans mest framstående defensiva mittfältare och kompletterar våra starka offensiva spelare väl, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

I IFK kommer Dafaa att få hjälp i omklädningsrummet och med att snabbt komma till rätta på Åland. Han och barndomskamraten Amos Ekhalie kommer nämligen från samma stad och kvarter i Kenya och känner varandra väl.

I och med värvningen av Dafaa så har nu IFK en av de defensiva centrala mittfältspositionerna på plats men ytterligare mittfältsspelare skall komplettera truppen. Antingen genom förlängningar av kontrakt med spelare från årets trupp eller nya spelare.

- Som jag tidigare sagt så fokuserar vi på att göra klart med befintliga spelare i truppen men några av dem har meddelat att dom vill avvakta  med att skriva förlängda kontrakt ända till slutet av januari när det internationella fönstret stänger men vi vill stänga truppen så gott det går helst redan före sista januari. Så i och med det så kommer vi säkert att få se att någon spelare vi kanske gärna helst hade förlängt med istället blir ersätt av något nyförvärv. Vi kan helt enkelt inte chansa och riskera att stå utan bra spelare i början på februari, avslutar Peter Mattsson