Allmänt

Jiri Nissinen klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Grönvitt lånar in Nissinen som ersättare för Mäenpää

Som IFK Mariehamn tidigare har meddelat så kräver Aapo Mäenpääs skada dessvärre operation och han förväntas bli borta flera månader. Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har därför tagit beslut om att ta in en ersättare för Aapo under dessa månader och i dagarna blev det klart att den ersättaren är Jiri Nissinen. Grönvitt har i första hand skrivit ett fyra månaders låneavtal med Nissinen.

Aapo Mäenpää skadad

Högerbacken Aapo Mäenpää har under träning ådragit sig en skada. 

Efter noga övervägande har IFK Mariehamns medicinska team, tillsammans med Aapo och specialister vid sjukhuset Mehiläinen i Åbo, beslutat att skadan behöver opereras.

Operationen kommer att genomföras så snabbt som möjligt och därefter väntar flera månaders rehabilitering innan vi får återse Aapo i den grönvita tröjan.

Nils Lindgren, Rehab- och fystränare

Intervju med Grönvitts eFutisliiga "Arttu"

Säsongens eFutisliiga har startat! Nu är det dags att berätta vilka spelare som står bakom kontrollerna. Den här gången är det IFK Mariehamns Arttu "Arttu" Helaseppä.

eFutisliigan är en gemensam e-sportserie från Telia och Veikkausliiga, där de bästa fotbollsklubbarna i Finland tävlar mot varandra på virtuella spelplaner. Varje klubb representeras av minst två spelare som kämpar på virtuella spelplaner om eFutisliiga mästerskapet i FIFA 21.

Se intervjun med Grönvitts ”Arttu” i länken (textat till engelska):

COVID-19

En av tränarna i IFK Mariehamns A-lag har efter provtagning konstaterats smittad av Covid-19.

Förutom den aktuella tränaren är nu de spelare, ledare samt kanslipersonal som smittspårningen beslutat i karantän fram till och med tisdag 13 april.

IFK Mariehamn följer de direktiv som ges från myndigheterna och smittskyddsläkare.

Detta innebär att matchen mot Ekenäs nu på lördag 10 april ställs in.

Peter Mattsson
VD
IFK Mariehamn AB
 

Stabil start i eFutisliigan

Under onsdagskvällen startade säsongens eFutisliiga för IFK Mariehamn och spelarna Niklas ”Nigi” Gallen och Arttu Helaseppä.
Det var mycket tufft motstånd i fjolårsfinalisterna FC Inter och starka SJK med två finska landslagsmän vid ”spakarna”.

Grönvitt överraskade i första mötet och besegrade FC Inter efter att Nigi vunnit sin match med 4-1 och Arttu sedan behärskat spelat 0-0 i den andra matchen. Segern blev alltså totalt 4-1.

Efter det mötte Grönvitt det starka laget från SJK och förlorade med 7-4 efter en klart godkänd insats.

Elias Mastokangas inhopp i båda U21-landslagets matcher

U21-landslagets läger i Eerikkilä avslutades i måndags och Grönvitts Elias Mastokangas fick komma in som avbytare i båda matcher som spelades.

Lägret hölls den 22-29 mars och de dagar laget inte hade match genomfördes två träningar, så det var ett tufft program under ledning av landslagstränare Juha Malinen

I fredags mötte laget FC Haka på Tehtaan kenttä i Valkeakoski och slutresultatet blev 0-0. Elias spelade hela den andra halvleken och sköt bl.a. en frispark i ribban med ca 10 minuter kvar av matchen.

IFK-truppen nu komplett

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag.

IFK-truppen nu komplett med brasiliansk försvarare.

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har nu gjort sin spelartrupp för 2021 års säsong komplett i och med att Alan Henrique ansluter till laget. Kontraktet mellan Grönvitt och Alan Henrique sträcker sig över säsongen 2021.

Sidor