Allmänt

TVÅ TRÄNINGSMATCHER KLARA

IFK Mariehamn har gjort klart med två träningsmatcher i januari som båda kommer att spelas på hemmaplan.

Söndagen den 24 januari kommer div II laget Pargas IF på besök och veckan efter, lördagen den 30 januari, är det div I laget Ekenäs IF som besöker Åland. Båda matcherna har avspark kl. 18.00.

Pargas IF tränas av IFK bekantingen Stefan Strömborg där också fjolårets IFK spelare Frans Grönlund numera återfinns slutade på en tredje plats i sin zon ifjol.

Lagaktivitet

I lördags hade Grönvitt en lagaktivitet som gick ut på att spelarna indelades i lag. De fick 50€/lag att handla ingredienser för vilka de skulle skapa och tillaga en meny som imponerade på en jury (bestående av tränarnarteamet). Här är några bilder från kvällen.

Det tillagades allt från pasta och lax i ugnen till bananplättar och toast skagen.

Vinnare blev Team Mikko bestående av: Mikko Sumusalo, Calle Svensson, Oskar Wiklöf, Aapo Mäenpää och Oskari Forsman.
 

Buwalda klar

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Buwalda klar för sin tredje säsong i Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en mycket välkommen kontraktsförlängning i och med att det nu står klart att lagkaptenen Robin Buwalda fortsätter i Grönvitt också ligasäsongen 2021. 

Robin Buwalda kom till IFK Mariehamn säsongen 2019 och blev direkt en viktig kugge i laget och gjorde 27 ligamatcher under sin debutsäsong. Under fjolårssäsongen utsågs Buwalda till lagkapten men på grund av skador blev det endast 11 ligamatcher. 

Tack!

IFK TACKAR

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar idag att Gustaf Backaliden kommer att lämna IFK för en annan klubb.
Dan Sjöblom, som får svårt att kombinera ligaträningar med sitt civila jobb lämnar också Grömvitt liksom Akseli Pelvas och Peter Makrillos.
Vi är tacksamma för att Dan Sjöblom även inkommande säsong kommer att fortsätta som speaker under Grönvitts hemmamatcher.
IFK Mariehamn tackar dem alla för deras insatser i Grönvitt och önskar dem lycka till i sina fortsatta karriärer.
 

Parma-spelare ansluter till IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Unga intressanta Parma-spelare ansluter till IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna gjort klart med två unga och intressanta spelare som Grönvitt får låna under inkommande ligasäsong. Det rör sig om 20-årige Moussa Kone och 21-årige Muhamed Tehe Olawale som båda kommer från Elfenbenskusten. Spelarna tillhör italienska Serie A-klubben Parma och lånas ut till IFK Mariehamn under en säsong.

Joel återvänder till Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Joel Mattsson återvänder till Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, kan nu meddela den glädjande nyheten att Joel Mattsson återvänder till sin moderklubb Grönvitt under 2021 års Veikkausliiga. Det står klart efter att IFK Mariehamn, Joel Mattsson och hans danska klubb Vejle BK gjort klart med en utlåning av Joel till Grönvitt under denna säsong.

”Ahna” fortsätter som assisterande

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Daniel ”Ahna” Norrmén fortsätter som assisterande - får även roll på ungdomssidan

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Daniel Norrmén har kommit överens om en förlängning av uppdraget som assisterande tränare för IFK under säsongen 2021. Det blir sjätte säsongen som ”Ahna” innehar den rollen i IFK. Före det hade ”Ahna” en framgångsrik karriär som spelare i Grönvitt och han har även tränat bl.a. IFK:s damlag.

Sidor