Allmänt

Ordförande har ordet

Bästa fotbollsvänner

Vi lever i en tid som helt domineras av corona-viruset och följdverkningarna av detta. I stort sett all fotbollsverksamhet på Åland och i Finland ligger nere vilket förstås är trist för oss fotbollsintresserade men med beaktande av läget i världen får vi acceptera att fotbollen nu inte kommer först. Vi hoppas självklart att corona-pandemin blåser över så fort som möjligt och att livet därmed återgår till det normala.

Sviktpad monteras på Wiklöf Holding Arena

Nu händer det mycket nytt med Wiklöf Holding Arenas nya underlag. Denna vecka kommer man lägga sviktpad som sedan konstgräset läggs på. Då man lägger ett konstgrässystem med sviktpad kommer planen att erhålla god svikt från själva paden och mängden granulat som läggs i konstgräset kan minskas. En av spelarna i Grönvitt sade förra veckan, "det kommer bli magiskt att få springa ut på nya konstgräset för första gången".
Ta hand om Er nu alla grönvita fans !
 

IFK Mariehamn Ab informerar

Med anledning av coronaviruset vill IFK Mariehamn Ab informera om följande.

Veikkausliiga har skjutit fram seriestarten till den 1 juni 2020 och idrottsanläggningarna har stängts.

Enligt den nuvarande planen kommer serien att spelas med ett komprimerat program fram till början av november och enligt förra säsongens upplägg med Mästerskapsserie och Utmanarserie samt ett avslutande playoff för att få spela i Europa dvs. samma antal matcher som under förra säsongen.

Senare start för Veikkausliiga

Veikkausliiga 2020 kommer att starta i juni:

Coronavirus och dess förebyggande åtgärder förändrar Veikkausliigas spelprogram 2020. Säsongen startas när de förebyggande åtgärderna inte längre är i kraft.
Styrelsen i Veikkausliiga har beslutat att skjuta upp säsongsstarten enligt myndigheternas riktlinjer. För att begränsa spridningen av coronavirus har den finska regeringen rekommenderat att alla offentliga evenemang på mer än 500 personer skall ställas in till slutet av maj.

Laguppställningen IF Gnistan - IFK

Här är laguppställningen IF Gnistan - IFK:

Matchen har avspark kl. 15.00.

Oskari Forsman- Frans Grönlund, Robin Buwalda (K), Tarik Hamza, Lassi Järvenpää- Richard Ebwelle, Joel Karlström, Gustaf Backaliden, Albion Ademi- Maximo Tolonen, Yvan Yagan-

Avbytare: Dan Sjöblom, Aristote Mboma, Frankline Okoye, Mikko Sumusalo, Yanga Baliso, Riku Sjöroos och Scott Beeks.

Borta: Marc Nordqvist (skadad), Aapo Mäenpää (skadad), Peter Makrillos (skadad), Niilo Mäenpää (sjuk).

 

Ytterligare landslagsmeriterad försvarsspelare klar för IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ytterligare landslagsmeriterad försvarsspelare klar för IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, är i slutförberedelserna inför årets upplaga av Veikkausliiga som inleds om cirka en månad. Som en sista pusselbit i lagbygget inför kommande säsong har Grönvitt i dagarna gjort klart med ytterligare en försvarsspelare i och med att Kalle Taimi är klar för laget. Hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2020.

NYA TRÄNINGSMATCHER

IFK Mariehamn har gjort klart med två nya träningsmatcher inför ligastarten som är den 11e april mot SJK i Seinäjoki.

Fredagen den 13 mars möts Grönvitt och division 1 laget IF Gnistan på Mustapekka Arenan i Helsingfors med avspark kl. 15.00.

Lördagen den 21 mars kommer ett annat division 1 lag, nämligen Ekenäs IF på besök till Åland för att möta IFK i Eckeröhallen i en match som har avspark kl. 20.00.

Kurs i svenska på Medis

Nu pågår vinterns kurser i svenska för fullt. Vi är tacksamma att vi nu i flera år fått möjlighet att i samarbete med Medis och Landskapsregeringen arrangera svenska språkkurser för våra spelare.

Denna vinter är kursen uppdelad i två grupper, nybörjare där Frankline Okoye, Albion Ademi och Robin Buwalda deltar samt en kurs för dem som kan lite svenska sen tidigare, Oskari Forsman, Riku Sjöroos, Niilo Mäenpää och Maximo Tolonen.

Kursen omfattar 36 lektioner á 45 minuter, två lektioner per vecka.

Sidor