Inför match

PÅ LÖRDAG STARTAR SÄSONGEN PÅ RIKTIGT – FC INTER BORTA PÅ AGENDAN FÖR GRÖNVITT

Imorgon, lördag, inleder hela Ålands Grönvita IFK Mariehamn årets tävlingssäsong när man reser till Åbo för att spela sin första match i årets upplaga av gruppspelet till Finlands cup 2020. För motståndet står fjolårets ligatvåa FC Inter och matchen spelas i LähiTapiola-arenan i Åbo med avspark kl. 15.15.

IFK - PIF

Här kommer uppställningen i dagens match mot Pargas IF:
Avspark kl. 20.00 i Eckeröhallen
Alla välkomna!

Laget:
Oskari Forsman –
Robin Buwalda(K), Tarik Hamza, Frankline Okoye (31) – 
Aapo Mäenpää, Niilo Mäenpää (21), Gustaf Backaliden, Lassi Järvenpää –
Maximo Tolonen (10), Aramis Kouzine (9), Albion Ademi (15)

Avbytare: Marc Nordqvist, Frans Grönlund (2), Riku Sjöroos, Joel Karlström, Scott Beeks (18), Matias Kurtén (23), Costin Moise (14)

Borta: Aristote Mboma (skadad)
 

INFÖR MATCHEN MOT PARGAS IF PÅ SÖNDAG

På söndag kväll med avspark kl. 20.00 spelar alltså Grönvitt säsongens andra träningsmatch när Pargas IF - med IFK bekantingen Stefan Strömborg som tränare - besöker Eckeröhallen.

Pargas IF är nykomlingar i tvåan detta år efter att ifjol vunnit sin division tre zon som också, IFK,s farmarlag, Jomala IK och FC Åland spelade i.
Till årets säsong har IFK värvat 19-årige försvarsspelaren Frans Grönlund från just Pargas IF.

IFK-JIK i morgon söndag kl 18.00

I morgon söndag smygstartar Grönvitt säsongen 2020 med en träningsmatch mot farmarlaget Jomala IK kl. 18.00 i Eckeröhallen.

Matchen spelas i 3 x 25 minuter, gratis inträde!

Passa på att för första gången se Niilo, Maxi, Albion, Frans, Frankline och våra nya tränare Lukas och Nils "in action".

Välkomna!

 

Nu ska första segern komma

”De som har mycket att hoppas på och ingenting att förlora är alltid farliga.”

Så sade den brittiske politikern, filosofen och författaren Edward Burke redan på 1700-talet och då visste de vad de pratade om!

Är det alltså någon som borde ha kistan fylld av fjärilar är det HJK inför söndagens playoff-match i Helsingfors. HJK har inte ens nästan motsvarat förväntningarna denna säsong och har en beställning från ägare, spelare och supportrar att göra som man brukar och besegra IFK Mariehamn i Helsingfors. De har allt att förlora.

Nu gäller vinna eller försvinna

Ligan är slut men spänningen är outhärdlig. Genom att vinna onsdagens match mot Helsingfors IFK och sedan en till så står Grönvitt, Hela Ålands lag, på tröskeln till Europa igen. Och det bästa av allt är att resultatet ligger i våra egna händer. Om vi, laget och alla andra, vill nå Europa tillräckligt mycket så gör vi det.

Full fokus mot Honka borta

Om man vill tro på det finländska spelbolaget Veikkaus ser det lite körigt ut inför lördagens bortamatch mot FC Honka, för IFK:s vidkommande. Veikkaus ger 5,1 gånger pengarna för en IFK-seger men bara 1,6 ifall FC Honka vinner. Bara det är tillräckligt med skäl att åka till Tapiola Sports Park med ambitionen att ta med sig alla tre poäng hem!

Sidor