Inför match

Läge att överraska igen!

I morgon lördag är det dags för bortamatch mot FC Honka i Esbo. Självförtroendet i IFK borde vara på topp efter vinsten i den senaste matchen mot HJK på Wiklöf Holding Arena.

Huvudtränaren Daniel Norrmén säger i IFK TV att man tränat på bra under veckan och att han ser fram emot matchen i morgon.

Vi har tränat på bra, även om vi har en del spelare på skadelistan. Vi har i ett ganska tidigt skede kunnat jobba med laget rent taktiskt inför matchen, det blir ju en ny backlinje med det antal skador och avstängningar som vi har. 

PUBLIKINFORMATION INFÖR HJK MATCHEN 22.06.2022

Till matchen förväntas storpublik bl.a för att Alandia Cup arrangeras just nu. Vi kommer därför att göra vissa publika arrangemang på arenan som normalt inte görs:

 

ARENAN ÖPPNAR kl.17.30

MATCHEN BÖRJAR kl.19.00

 

Halva F-sektionen reserveras för bortalagets supportrar.

Andra halvan av F-sektionen samt hela E-sektionen reserveras för Alandia Cup deltagare.

C och D-sektionerna är som vanligt reserverade för IFKs Guldkortsinnehavare. Dock enbart ingång från SÖDRA SIDAN AV CAFETERIAN.

INFÖR IFK MARIEHAMN - HJK

Efter 24 långa dagar (läs matchdag), så är det äntligen dags för en match i den finländska högsta serien på WHA igen! De regerande mästarna HJK med 30 ligatitlar i pokalskåpet kommer på besök till Åland för en veckomatch. Inför matchen är båda lagen i lite extra stort behov av 3 poäng. För grönvitts del skulle en seger främst innebära att man täpper till den lilla luckan som blivit upp till FC Lahti och SJK, men det skulle även medföra att spelarnas självförtroende skulle höjas rejält, då vecka 23 visade sig bli en mardrömsvecka.

Hämta inspiration från bragden 2015

Det är synd att det inte delas ut stilpoäng i Veikkausligan.  Om så vore fallet hade tabelläget för IFK sett betydligt bättre ut, och Grönvitt hade varit vidare i cupen om vi ska räkna bollinnehav och chanser.
Vi har sett samma matchbild som det var i Finlands cup mot Helsingfors IFK på Wiklöf Holding Arena i måndags (förlust med 2–4 efter straffar) i ett antal ligamatcher: IFK för spelet och skapar lägen, men får inte in bollen.

IFK – HIFK I FINLANDS CUP PÅ MÅNDAG

Efter två veckors matchuppehåll är det åter dags för Hela Ålands Fotbollslag att dra på sig den grönvita matchdräkten när det vakas kamratmöte på Wiklöf Holding Arena nu på måndagskvällen där hufvudstadslaget HIFK står för motståndet. Observera att domaren blåser igång matchen med den något udda avsparkstiden - 19.30 - och att arenan öppnar som brukligt, en och en halv timme före det.

Nu är det dags för full fart framåt

Supportern Jörgen Pettersson förväntar sig en händelserik match mot VPS direkt från start. Det är bra med taktik och långsiktiga mål men ibland krävs mod och hjärta mer än försiktighet och eftertanke och ett sådant läge är nu, hävdar Pettersson

”Det är skönare lyss till den sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge”, skaldade Verner von Heidenstam redan 1899 och satte fingret på IFK Mariehamns ligaspel 2022.

OMGÅNG 5 I FINLANDS CUP PÅ ONSDAG

Just hemkomna från Seinäjokiresan är det i morgon kväll åter dags för Hela Ålands Fotbollslag att inackordera sig på Viking Lines nattfartyg som tar laget från Mariehamn till Helsingfors när det vankas match i den femte omgången av Finlands Cup på onsdagskvällen. För motståndet står Esbolaget EPS, dvs Espoon Palloseura, vars A-lag huserar i div 2 och vars arena heter Espoonlahden Urheilupuistos konstgräsbeklädda plan där matchen spelas.

Sidor