Inför match

TRE VINSTER SKALL BLI FYRA I MORGON - AVSPARK KL. 13.00!

Idag, på fredagseftermiddagen, satte sig IFK Mariehamns fotbollsherrar på Viking Lines Grace för att resa till fastlandet och ännu en träningsmatch i förberedelserna inför årets ligastart. Denna gång är det Ilves från Tammerfors som står för motståndet. Matchen kommer att spelas på en utomhusplan i staden, helt utan publik, och detta med tanke på full säkerhet i dessa coronatider.

SJK mot IFK på söndag med avspark kl. 12.00

I morgon söndag är det dags för en ny träningsmatch för IFK Mariehamn när man reser till Seinäjoki för att möta SJK på deras hemmaplan. Matchen har tidig avspark och startar redan 12.00.

På grund av väderförhållandena i Seinäjoki med mycket snö, beslöts under fredagen att matchen kommer att spelas inomhus i Wallsport Areena. Då matchen flyttats med kort varsel har inte SJK någon stream att bjuda på, däremot kan man följa matchen via twitter @SJK_Seinajoki.

Inför FC KTP-IFK

I morgon måndag är det dags för träningsmatch mot liganykomlingen FC KTP från Kotka.

Tidig matchstart på Arto Tolsa Arena, redan kl. 13.30 är det avspark med tanke på att Grönvitt ska hinna hem med kvällsfärjan från Åbo.

KTP tog sig till ligan förra hösten efter ett tufft kvalspel mot TPS där Kotkalaget spelade 0-0 hemma och lyckades nå 1-1 på bortaplan efter en sen kvittering.

FC INTER BORTA I CUPEN

Imorgon, fredag, är det dags för IFKs andra match i gruppspelet av Finlands Cup 2021 när man möter FC Inter på bortaplan i Åbo. Matchen har avspark redan kl. 14.00 och spelas inför tomma läktare i Lähi Tapiola Arenan. Matchen kan däremot ses på Ruutu+ eller följas via Twitter.

I första gruppspelsmatchen besegrade Inter Esbolaget Honka med 2-0 efter mål av Martti Haukioja och Timo Furuholm medan Grönvitt som bekant föll mot FC Haka med 0-3. Två resultat som gör att IFK nu har ”kniven mot strupen” och behöver minst en poäng för att vara med i racet om segern i gruppen.

MATCH MOT EKENÄS IF PÅ AGENDAN

I morgon, lördag, är det dags för säsongens andra träningsmatch när division 1 laget Ekenäs IF välkomnas till Åland. Tillika är denna match genrepet inför tävlingssäsongen som drar igång nästa helg när gruppspelet till Finlands Cup inleds och som för Grönvitts del innebär bortamatch mot FC Haka. En match som kommer att spelas på Eerikkilä Sportcenter lördagen den 6 februari med avspark kl. 15.00.

Ekenäs IF, som ifjol slutade på en finfin 4e plats i ettan, har för året en uttalad målsättning att bättra på denna placering och verkligen utmana om avancemangsplatserna till ligan.

Sidor