Referat

Poänglöst i Valkeakoski

FC Haka – IFK Mariehamn 2 – 0 (0 – 0)

Det var dags att runda av årets ligaäventyr, det 17:e i ordningen, denna söndagseftermiddag i Valkeakoski. Både grönvitt och hemmalaget Haka hade som bekant redan säkrat kontraktet inför nästa års Veikkausliiga, däremot var det inför matchen en andraplats i nedre slutspelsserien att kriga om då Haka stod på 33 poäng och IFK på 31.

Första halvlek

FÖRLUST I SISTA HEMMAMATCHEN

Med säkrat kontrakt från senaste omgången så var de ett IFK som gjorde några förändringar i startelvan jämfört med senast mot FC KTP. Aapo Mäenpää (sjukdom), Calle Svensson (avstängd), Vahid Hambo (nybliven far), Emile Paul Tendeng (bänk) kom inte till start. I stället så klev Mikko Sumusalo, Frankline Okoye, Dé och Oskar Wiklöf in från start. Värt att notera där är att det var Wiklöfs första match från start i Veikkausliiga.

MÅLFEST OCH TRE POÄNG!

IFK Mariehamn – FC KTP 5 – 1 (4–0)

Cirka 24 timmar efter beskedet att IFK med 100% säkerhet spelar ligafotboll även nästa säsong var det återigen dags för hemmamatch på ett för dagen blåsigt och kallt WHA!

Motståndaren KTP hade med sig en seger i bagaget från senaste matchen mot FC Honka, som man vann övertygande med 2–0 och kanske samlat på sig lite självförtroende inför dagens drabbning. IFK å andra sidan hade all anledning till att marschera in med gott självförtroende, då man gått segrande från båda tidigare möten med KTP under säsongen.

Härlig seger i Uleåborg!

IFK Mariehamn vinner den så viktiga “sex-poängs”matchen mot AC Oulu i Uleåborg. IFK vinner med 2-1 efter mål av Elias Mastokangas och Vahid Hambo, båda målen assisterades av Emile Paul Tendeng. Nu har IFK åtta poäng ner till AC Oulu som ligger på kvalplats när det återstår tre omgångar. 

Återigen en stark insats av laget som är som pånyttfött sedan Daniel Norrmén tog över som huvudtränare.

MÅLFEST OCH TRE POÄNG!

IFK Mariehamn – KTP 4 – 2 (3–2)

Denna fantastiska höstkväll var det dags för sista spelomgången i årets grundserie. IFK hade all anledning att äntra planen med självförtroende sedan man radat upp fyra segrar på de sex senaste matcherna. För motståndet stod KTP, som inför kvällens drabbning innehade tabellens jumboplats. Kvällens match var även extra viktigt ur den aspekten att alla poäng från grundserien räknas med till slutserien.

Första halvlek

Ilves starkare i Tammerfors

Inför dagens drabbning mot Ilves tog Daniel ”Ahna” Norrmén ut samma trupp som var med när grönvitt besegrade HIFK med hela 3-0 på bortaplan i Helsingfors, även startuppställningen var identisk med den som var på banan för fyra dagar sedan. Den enda otillgängliga spelaren inför dagens match var målvakten Onni Sillanpää (skadad), så med tanke på den stora truppen IFK har i år så tvingades en hel del spelare stanna hemma på Åland. På förhand såg matchen ut att kunna bli jämn, då IFK likt som Ilves vunnit tre av deras fyra senaste matcher.

3 POÄNG I KAMRATMÖTET

Kamratmöte mellan IFK Mariehamn och HIFK från Helsingfors stod på dagens schema. Spelbolagen höll hemmalaget HIFK som favorit men våra grönvita hjältar stod för en riktigt bra insats och kunde även vunnit med mer än 0-3. Tittar vi på statistiken så vittnar den om ett övertag för grönvitt med exempelvis 12 skott på mål för IFK mot HIFKs 1. Ett stort tack till supportrarna på plats som verkligen var den 12:e spelaren idag!

Ahnaeffekten håller i sig.

Tre otroligt sköna poäng hämtades i Valkeakoski på lördagseftermiddagen.

Det var framförallt en gedigen laginsats som låg bakom vinsten och vårt grönvita gäng känns mycket stabilare än tidigare. Laginsatsen kryddades med fina individuella insatser, Eero Tamminens nick till 1-0 på Aapo Mäenpääs fina inlägg kommer att finnas på näthinnan ett bra tag framåt.

IFKs huvudtränare Daniel Norrmén och hans tränarteam gjorde en ändring från förra matchen då Eero Tamminen startade istället för Elias Mastokangas.

Matchreferat:

BRA SPEL MEN POÄNGLÖST

Åland och Mariehamn bjöd på en fin men något blåsig och kall septemberkväll när de formstarka gästerna från Kuopio var på besök. KuPS som har en otrolig form skulle inte vara en lätt uppgift för våra grönvita kämpar. Daniel “Ahna” Norrmén valde att ställa upp med exakt samma startelva som i förra matchen mot Ilves. IFK gjorde en bra prestation men tyvärr var det bortalaget KuPS som får åka tillbaka till Kuopio med alla tre poäng efter att Santeri Haarala snyggt placerat in matchens enda mål när dryga timmen var spelat.

Årets härligaste match!

Då IFK Mariehamn som bekant i tisdags offentliggjorde för allmänheten att man förändrade i ledarstaben, så var det nu dags för grönvitts Daniel ”Ahna” Norrmén att göra debut som huvudtränare i Veikkausliiga. Igår berättade ”Ahna” för IFK TV att alla spelare var tillgängliga förutom Denys Balanyuk, då han fortfarande har känningar  efter den väldigt olyckliga fotskadan han ådrog sig i förra veckans hemmamatch mot FC Honka.

Sidor