Referat

Oavgjort i Esbo!

FC Honka – IFK Mariehamn 1 – 1 (1–0)

Det var upplagt för en fin kamp på Hagalunds idrottspark när IFK med senaste hemmasegern mot HJK i ryggen borde ha självförtroendet på topp, samtidigt som formstarka Honka inför dagens match hade tre raka segrar med sig.

Första halvlek

Grönvitt får sämsta tänkbara start på matchen efter att Honkas Sadiku tagit vara på en slarvigt slagen hemåt-passning från Baba Mensah och i princip kunde stöta in bollen i öppet mål förbi Fillion i IFKs mål..

3 SKÖNA GRÖNA POÄNG MOT HJK

Sol, snart midsommar och Alandia-cup! Det betydde att publikrekordet för säsongen krossades med råge - hela 2122 åskådare på Wiklöf Holding Arena fick se IFK ta sin andra vinst för säsongen. Resultattavlan visade 2-1 till IFKs favör när domare Peiman Simani blåste av matchen mot HJK. Jublet visste inga gränser, det var en otrolig lättnad och glädje.

NY FÖRLUST FÖR IFK

Efter ett nästan tre veckor långt uppehåll i Veikkausligan så var det dags för match igen och det borta mot FC Haka i Valkeakoski. Under ligauppehållet har dock båda lag spelat i cupen. För IFKs del blev det som bekant en snöplig straff förlust mot HIFK medan FC Haka besegrade divsion ll-laget HJS med 1-0.

Den stora förändringen i startelvan mot tidigare på säsongen var ändringen i mittlåset. Jean-Christophe Coubronne fick flytta ut som vänsterback medan Baba Mensah tog hans plats i mittlåset.

IFK UTSLAGNA EFTER STRAFFAR

IFK Mariehamn - HIFK 1 – 1 (0–1) (2–4 efter straffar)

Tack vare Alandia cup var det ett till synes ovanligt fullsatt WHA som hade bänkat sig denna soliga måndagskväll för att se kamratderbyt mellan IFK och gästande HIFK.

Båda lagen hade tunga säsongsinledningar i Veikkausliiga i bagaget, och således var det mycket på kamp denna afton för båda lagen i hopp om att hitta lite momentum inför fortsatt ligaspel och förhoppningsvis ett fortsatt spel i cupen.

Första halvlek

EFFEKTIVITETEN AVGJORDE TILL VPS FAVÖR

Både IFK och VPS från Vasa stod på sju inspelade poäng inför dagens drabbning på Wiklöf Holding Arena. Alla matcher och alla poäng är alltid viktiga men känslan innan var att denna match betydde mer. Daniel Norrmén valde att ge Oscar Wiklöf och Felipe chansen från start denna match. VPS med IFK-bekantingarna Oskari Forsman, Gustaf Backaliden samt Sebastian Strandvall.

Dessvärre var det bortalaget VPS som tog med sig samtliga tre poäng hem till Vasa. Låt oss gå igenom matchen.

Säker seger i cupen

IFK Mariehamn är klart för sjätte omgången i Finlands cup, där 16 lag återstår, efter onsdagskvällens bortaseger med 3–0 mot division 2-laget EPS i Esbo. En match som hade lockat 951 åskådare.

Snöplig och tung förlust i Seinäjoki

Det blev ytterligare en tung förlust för våra grönvita kämpar.

Låt oss gå igenom matchen.

SJK inledde piggast och hade mest boll samt skapade chanser de bästa chanserna.

Redan i den 7:e minuten fick Denys Oliinyk en riktigt bra möjlighet att ge sitt SJK ledningen då Timi Lahti slog en felpass efter inspark rakt på Oliinyk. Kapten Timi Lahti gjorde allt i sin makt att reparera sitt misstag genom att störa Oliinyk. Skottet gick precis över Elmo Henrikssons ribba och Timi Lahti samt IFK kunde pusta ut.

TUNG FÖRLUST MOT ILVES

IFKs sjunde ligamatch för säsongen innebar resa till Tammerfors och match mot Ilves på Ratina stadion. IFK kom till start med samma elva som i senaste matchen när det blev oavgjort mot KuPS. En IFK-bekanting återfanns i Ilves startelva i form av Aapo Mäenpää på deras högerback.

Sidor