Referat

Honka vann bronset mot IFK

IFK Mariehamns laguppställning mot FC Honka edn 19 oktober 2019.

FC Honka – IFK Mariehamn, 3-0 (1-0)

Nej, den här gången räckte inte IFK till och inte heller de tillresta supportrarna som dock hördes högt och tydligt från läktarplats! Honka vann den sista matchen i den ordinarie ligan med 3-0 och slutar trea i Veikkausliiga. Samtidigt i Åbo blev KuPS årets guldlag efter att ha slagit FC Inter – grattis KuPS!

Redan på onsdag väntar ny match för IFK, hemma mot HIFK. Seger där och vägen mot Europa är fortfarande öppen.

Kryss mot Ilves

Snopet och bittert. Det var känslan efter att IFK under lördagen tappat, vad som mot slutet såg ut som tre kassaskåpssäkra poäng mot Ilves, till en pinne i matchens sista spark, 2-2. Det var fjärde gången lagen möttes för säsongen, varav tre drabbningar utspelats på WHA.

Ingen av matcherna har slutat med vinst för grönvitt - inte denna dag heller.

HJK - IFK 3 - 0

Nästa gång, då….

Hela Ålands Grönvita IFK gjorde idag ett nytt försök att överlista HJK på deras hemmaarena i Helsingfors. Fast man gjorde en riktigt bra första halvlek räckte det inte ända fram utan segernollan är nu uppe i 23 matcher. Matchresultatet skrevs till en 3 – 0 seger för hemmalaget efter att HJK gjort alla målen i den andra halvleken.

Första halvleken var en jämn och underhållande föreställning där båda lagen valde att bygga upp sina anfallsförsök från grunden med bolltrillande i försvaret, via mittfältet och med snabba genomskärande passningar till anfallarna.

Amos fixade viktig seger

Ödet i sina egna händer. Det hade IFK Mariehamn för att sluta på en sjätteplats i Veikkausliiga, då man under söndagen gästade FC Lahti i en direkt avgörande match om vilka som skulle nå övre slutspelet av ligan. IFK hade fördelen att det räckte med ett oavgjort resultat för dem, då övriga resultat gått deras väg. Däremot fanns tunga avbräck i form av Daja, Totti, Mäenpää och Silverholt vilket gjorde att det normalt så offensiva Grönvitt såg aningen tunna ut framåt – åtminstone på pappret.

IFK MALDE NER SJK OCH TOG TRE POÄNG!

IFK MARIEHAMN - SJK 1-0 (0-0)

Viktiga poäng stod på spel när IFK mötte SJK för andra gången inom loppet av 10 dagar. IFK var det spelmässigt bättre laget och kunde därmed ta hem alla de tre viktiga poängen inför 1208 personer på WHA. Ett otroligt förlösande mål av Robin Sid och en straffräddning av Oskari Forsman gjorde detta möjligt. Jakten på övre slutspelsplatsen lever i allra högsta grad. För tillfället innehar grönvitt den sjätte och sista platsen för att tillhöra den övre halvan när serien delar sig.

TÄTT BAKÅT OCH MÅL FRAMÅT – VINST!

SJK – IFK MARIEHAMN 0-2 (0-0)

Viktiga poäng stod på spel i jakten på en placering bland de sex första när serien delar sig. Aapo Mäenpää sade inför matchen till Ruutu att segerreceptet skulle vara att sätta sina chanser och hålla tätt bakåt. Det klassiska full fart framåt, håll tätt bakåt är således fortsättningsvis högaktuellt.

En händelserik match utan insläppt mål tack vare väggen Forsman

Sidor