Referat

Förlust för IFK i Esbo

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll så var det dags för återstart i Veikkausligan. För IFKs del innebar det bortamatch i Esbo mot FC Honka. Under landslagsuppehållet så representerade tvillingarna Mäenpää Finlands U-21 landslag. IFK kom till start med en rätt ordinarie startelva, förutom skadade Buwalda som dock var tillbaka på bänken idag. IFK kom med dålig form till matchen, inte en seger på de sju senaste matcherna, endast tre kryss har inkasserats.

KNAPP FÖRLUST FÖR FINLAND I U-21 EM KVALET

I kvällens U21-EM kvalmatch mellan Danmark och Finland vann hemmalaget Danmark med 2-1 (1-0).

IFK Mariehamns Niilo Mäenpää spelade från start men byttes ut i den 65e minuten. Aapo Mäenpää fanns däremot inte med i laguppställningen denna match.

Finlands mål gjordes av Marcus Forss på straff i den 51a minuten och betydde 1-1.

En omgång återstår i U21-EM kvalet som för Finlands del innebär bortamöte mot Malta den 17 november. Danmark är klara seriesegrare och avancerar sålunda till U21-EM slutspelet nästa år.
 

Poänglöst i Lahtis

FC Lahti – IFK Mariehamn 3 – 1 (0 – 1)

Inför kvällens bortamöte med Lahtis var det två segersugna lag som tågade in till denna otroligt viktiga match. Lahtis med en 0-3 förlust i bagaget och ett Grönvitt som tyvärr enbart fått ihop tre poäng på de senaste sex matcherna. Som grädde på moset skiljde det enbart två poäng lagen emellan i tabellen, där Lahtis låg på plats åtta och IFK på plats nio.

Första halvlek

Förlust mot Ilves

Det är en förhållandevis tunn IFK-trupp som tar emot Ilves på Wiklöf Holding Arena. I dagens match saknas Johannes Laaksonen, Aapo Mäenpää, Yanga Baliso, Robin Buwalda, Maximo Tolonen och avstängde Niilo Mäenpää.

IFK börjar matchen trevande och Ilves har det mesta av spelet de första 10 minuterna. Efter det kommer Grönvitt mer och mer in i matchen och matchens första riktiga chans kommer i den 14:e minuten då Albion Ademi slår en frispark från hörnet av straffområdet och Hilander i Ilvesmålet släpper en retur som han ändå på något sätt själv hinner först på.

Delad pott i Åbo

TPS – IFK Mariehamn 1-1 (0-0)

Åbo visade sig från sin bästa sida inför kvällens bortamöte med anrika TPS på ett soligt Veritas Stadion. IFK kom till matchen med självförtroende i bagaget efter att starkt ha hämtat in ett 0-2 underläge senast mot FC Lahti till ett oavgjort resultat. TPS däremot har haft en kämpig första halva av säsongen där man inför kvällens möte låg på elfte plats och senast kom från en förlust mot FC Haka.

Första halvlek

STARK UPPHÄMTNING GAV EN POÄNG!

Efter en stark Lahti-dominans i första halvlek lyckades IFK komma tillbaka till 2-2 efter två mål av Albion Ademi. Det var en match som hade två tydliga faser där Lahti inledde väldigt övertygande och IFK fick fokusera på försvar samtidigt som IFK hade svårt att spela sig igenom Lahtis press. Men efter att klockan hade passerat 60 minuter tog IFK över. Låt oss gå igenom matchen.

Fenomenal insats och tre poäng!

IFK Mariehamn – RoPS 4-0 (2-0)

IFK kom till kvällens drabbning med en uddamålsförlust i Kuopio i bagaget, och även gästande tabelljumbon RoPS hade en 0-1 förlust med sig från senaste hemmamötet mot HJK.

Senast lagen möttes i årets upplaga av Veikkausliiga blev det IFK som plockade hem alla tre poängen på Keskuskenttä i Rovaniemi. Det i kombination med att RoPS ännu inte tagit sin första seger ännu i ligan detta år, bäddade för en spännande fotbollsfest på ett höstaktigt Wiklöf Holding Arena.

Första halvlek

Sidor