Referat

MÅLLÖST MOT ILVES

4 dagar efter cup semifinal segern över VPS på bortaplan i Vasa i torsdags var det åter dags för ny bortamatch för Hela Ålands Grönvita IFK. Denna gång var det ligaspel och topplacerade Ilves från Tammerfors som stod för motståndet. Ett Ilves som likt Grönvitt spelade cupmatch i torsdags och precis som IFK vann sin match och kvalificerade sig för finalen som kommer att spelas i Mariehamn lördagen den 15 juni.

OAVGJORT I KAMRATMÖTET

För tredje gången i år var det idag åter Helsingfors som stod på reseschemat för Hela Ålands Grönvita IFK när säsongens fjärde bortamatch i årets ligaspel skulle avverkas. Denna gång var det kamratföreningen Helsingfors IFK (HIFK) och Telia 5G Arena som stod för värdskapet.

Grönvitt kom till spel med två raka segrar på bortaplan (Honka 3 – 1 och KPV 4 – 0) och dessutom med en fulltalig trupp (förutom Gustav Backaliden som skadades mot RoPS) där alltså Robert Crawford åter fanns med efter sin två matchers långa avstängning.    

SKÖNSPEL, SEGER OCH SERIELEDNING

 

Oj, oj, oj, oj – var skall det här sluta!

Vilken fotbollsunderhållning!

Vilka kämpatakter!

Vilket spel!

Vilken vinst!

Vilka spelare!

Vilket lag!  

 

IFK Mariehamn reste till Seinäjoki och OmaSp arena för bortamöte mot Kokkolan Pallo-Veikot – KPV – med gott självförtroende efter två raka vinster mot på förhand sett svårt motstånd. Hemmalaget har börjat säsongen svagt men i sin senaste match hämtade man upp ett 0 – 2 underläge till 2 – 2 mot VPS och laget har växt allteftersom säsongen fortskridit.

GRÖNVITT FYRVERKERI I ESBO FIXADE PREMIÄRSEGERN!

GRÖNVITT FYRVERKERI I ESBO FIXADE PREMIÄRSEGERN!

Ett taggat och revanschsuget IFK reste till huvudstaden för andra måndagen i rad för säsongens andra match i årets Veikkausliga. För motståndet stod en av årets favoriter till att ta hem segerpokalen i höst, nämligen FC Honka. Ett Honka som ifjol slutade fyra i serien och som IFK, sedan gammalt, haft väldigt svårt för i synnerhet på bortaplan.

Sidor