Referat

IFK POÄNGLÖSA I BORTAPREMIÄREN MOT ILVES

Nej, det blev inga poäng för Grönvitt att ta med sig hem i morgon med Viking Line trots tre gjorda mål i premiären borta mot FC Ilves i Tammerfors. Detta efter att hemmalaget gjort hela fem mål i andra halvleken (varav ett var ett självmål).   

 

Hemmalaget Ilves börjar matchen bäst och har en 3 – 4 möjligheter att måla de 10 första minuterna. Både Lauri Ala-Myllymäki  och inte minst Eetu Mömmö är det som provar avslut utan att för den skull ställa till allt för stora svårigheter för IFK målvakten Oskari Forsman.

HIFK- IFK Mariehamn 1-1 (1-0)

I strålande solsken och ca 25 graders värme (vattenpauser i båda halvlekar) spelade IFK-lagen 1-1 i kamratmötet.

Grönvitt startade matchen starkt med mycket bollkontroll, men i den 5e minuten kom överraskande 1-0 till HIFK då brassen Erikson Carlos kom in i straffområdet från höger och skruvade in ett skott i Oskari Forsmans bortre hörn.

IFK- FC Åland 5-0

Torsdagskvällens match dominerades som väntat av Grönvitt mot ett väl kämpande FC Åland.

Redan i den 9e minuten tog sig Aapo Mäenpää ned till kortlinjen och spelade snett inåt till Gustaf Backaliden som enkelt kunde rulla in 1-0 till hemmalaget.

Nästa mål kom i den 26e minuten då Albion Ademi läckert chippade bollen vidare till Backaliden som denna gång dundrade in bollen bakom inlånade Dan Sjöblom i FC Ålands mål, 2-0.

IFK Mariehamn- Ekenäs IF 0-1

Matchen började avvaktande, men i den nionde minuten blixtrade Grönvitt till då Riku Sjöroos kom fram på högerkanten och slog ett hårt inlägg längs marken. Gustaf Backaliden dök upp vid bortre stolpen och var ytterst nära att styra bollen i mål, men en Ekenäsförsvarare fläkte sig på mållinjen och lyckades styra ut bollen.

Ett par minuter senare var det Aapo Mäenpääs tur att komma ”flygande” längs högerkanten och spelade snett bakåt till Albion Ademi nära straffområdslinjen, men ”Albis” hårda skott räddades av Jiri Koski i EIF-målet.

GRÖNVIT SEGER MOT IF GNISTAN

IFK Mariehamn besegrar IF Gnistan i dagens träningsmatch som spelades på Mustapekka Arena i Åggelby.

Gnistan började bäst och hade ledningen med 2 – 0 efter 2 mål av Aleksander Akbar före Maximo Tolonen reducerar i den 30´minuten.

I andra halvleken kvitterar Richard Ebwelle i den 60´minuten och i den 80´ minuten avgör Albion Ademi tillställningen genom att göra IFKs tredje mål för dagen på straff.

IF Gnistan – IFK Mariehamn 2 – 3 (2-1)

IFKs laguppställning:
Oskari Forsman

HJK TOG HAND OM POÄNGEN I CUPKVALET

Ett spelskickligt, bollsäkert och löpvilligt - samt för dagen uppenbart också spelsuget - HJK överglänste Grönvitt i dagens cupkvalmatch i Helsingfors. Slutresultatet skrevs till 3 – 1 (2-0) efter att Gustav Backaliden reducerat i den 88e minuten och gett hopp om bortapoäng som dock HJK grusar minuterna senare när Ferhani Hasani fastställer slutresultatet.

HONKA GRUSADE IFKs POÄNGDRÖMMAR PÅ STOPPTID

Idag möttes två lag som inte riktigt fått resultaten med sig tidigare i årets kvalspel till Finlands cup 2020. FC Honka har inlett med ett oavgjort resultat mot HIFK (1-1) och en knapp förlust mot Inter (0-1). För IFK del har det blivit förlust mot Inter (0-3) och oavgjort senaste helg mot TPS (1-1). Matchen var sålunda väldigt viktig för vem av lagen som skulle ta ett stort steg mot fortsatt spel i utslagstävlingen längre fram i vår.

Sidor