Aleksi Partanen ny målvakt i Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kommit överens med målvakten Aleksi Partanen om ett tvåårskontrakt. Den 20 år gamla Partanen kommer senast från HJKs andra lag Klubi 04, som under fjolåret spelade i division 2. 

Aleksi Partanen kommer ursprungligen från Äänekoski. Hans moderklubben är Huima, där spelade Aleksi till han var 13 år. Efter det tog han steget vidare till Jyväskylä och JJKs organisation. 2019 blev han för första gången uttagen till U15-landslaget och sedan dess har han representerat alla landslag fram till U19- landslaget. 

Inför säsongen 2021 gick flyttlasset från Jyväskylä till huvudstaden Helsingfors och HJKs organisation. Året därpå kom HJK och KTP överens om ett låneavtal. Det året fungerade Partanen som andra målvakt till Anton Lepola och totalt blev det två matcher för honom i division 1. Aleksi Partanen har gjort mestadels av sina matcher för Klubi 04 i division 2. 

- Jag har en jättebra känsla över mitt 2-åriga kontrakt med IFK Mariehamn. Jag väntar med spänning på att få flytta till Mariehamn och att få börja träna och utvecklas i en väldigt professionell miljö, säger Aleksi.

- Vi har letat efter en målvakt ett tag och Aleksi var och visade upp sig för oss i några dagar för ett tag sen Vi var mycket nöjda med vad Aleksi visade upp under sin vistelse här och jag är jättenöjd över att vi kunde skriva ett 2-årigt kontrakt med honom, kommenterar vd & sportchef Jimmy Wargh

Partanen