ÄNTLIGEN SEGER!

En nervkittlande match utspelade sig på Wiklöf Holding Arena ikväll. IFK Mariehamn tog emot FC Haka från Valkeakoski i den nedre seriens andra omgång. Motståndarlaget hade stått för flera bra prestationer de senaste matcherna och därför var de svartklädda Haka favoriter inför kvällens drabbning.

Första halvlek:

Den första halvleken inleddes med ett lågt tempo. Lagen delade mycket på bollinnehavet, men efter fem minuter spelade skulle IFK få till en bra kontring.

Robin Sid bröt snyggt bollen centralt och spelade snabbt ut till Albin Granlund. Den landslagsmeriterade högerbacken avancerade ett tiotals meter innan han tillslut avlossade bössan, ett stenhårt skott som gick tätt intill Aatu Hakalas första stolpe.

Efter målet återgick matchen tillbaka i ett lågt tempo. Det dröjde nästan en halvtimme innan ett läge skapades igen. Haka började trycka alltmer på för ett kvitteringsmål och tillslut fick de jubla.

Efter en tilltrasslad situation i IFKs straffområde fick Maissa Fall in bollen, vilket gav ställningen 1-1.

Precis innan halvtidsvilan hade Haka två ramträffar, men lyckligtvis för Grönvitt fick man undan bollen båda gångerna.

Andra halvlek:

Återigen inledde Grönvitt den nya halvleken med ett tidigt mål.Tehe Olawale rann igenom på vänsterkanten och serverade sedan Tuco öppet mål. Den rutinerade ligaspelaren gjorde inte något misstag och hans fjärde mål för säsongen var ett faktum.

IFK försvarade sig bra i den andra halvleken, men de få tillfällen som Haka bröt igenom så blev det väldigt farligt varje gång.

Elmo Henriksson stod för flera lysande räddningar i slutet, men i den 86:e matchminuten trodde många att Haka hade kvitterat. Bortalaget nickade in 2-2 på hörna, men domare Joni Hyytiä ansåg att Haka försvararna använde sig av för bryska medel och IFK tilldelades en frispark istället.

På slutet var IFK väldigt nära att punktera matchen med ett 3–1 mål, men Tuco styrde bollen strax utanför stolpen..

Tack vare en alldeles lysande kämpainsats lyckades Grönvitt stå som segrare när Hyytiä blåste för fulltid. Majoriteten av de 1142 personerna som hade sökt sig till WHA fick äntligen gå hem med ett leende på läpparna.

Redan på onsdag är det dags för match igen, då Ilves väntar på bortaplan i Tammerfors. Avspark klockan 18:00.