Årets sommarproffs

Milton Jansson, Benjamin Flöjt och Ola Melander blir sommarproffs i IFK Mariehamn

De lovande ungdomsspelarna Milton Jansson, Benjamin Flöjt och Ola Melander har kommit överens med IFK Mariehamn om ett så kallat sommarproffsupplägg vilket innebär att spelarna under perioden juni-augusti i år kommer vara en del av Grönvitts A-lag. Sommarproffsupplägget har använts redan under många år och flera ungdomsspelare som senare gjort A-lagsdebut i ligan har gått igenom upplägget.

  • Grönvitts huvudtränare Bruno Romao har tillsammans med sina tränarkollegor följt med flertalet U17 matcher där dessa killar har visat framfötterna.  Därför blev det naturligt att erbjuda sommarproffs kontrakt till dem alla, så att Bruno och tränarna får möjligheten att stifta ännu närmare bekantskap med pojkarna, kommenterar vd & sportchef Jimmy Wargh.

  • Årets satsning på sommarproffs har möjliggjorts efter ett samarbete mellan IFK Mariehamns A-lag och supporterföreningen Grönvitt som varit med och bidragit med en avgörande del av finansieringen vilket vi är mycket tacksamma för, kommenterar Jimmy Wargh.

På bilden från vänster:

Ola Melander, Milton Jansson, Benjamin Flöjt

Sommarproffs