Chans till revansch i Lahtis

Ligacupen fortsätter rulla på med IFK Mariehamns fjärde match på fredag borta mot FC Lahti. Förra lördagen kom Ekenäs IF på besök i säsongens första finlandssvenska derby och tog med sig alla tre poäng, men nu har IFK chans till revansch i Lahtis när man jagar sin andra seger för säsongen.

Bruno Romão har nu haft några matcher på sig att testa och matcha olika laguppställningar samtidigt som konkurrensen i laget har ökat då flera långtidsskadade spelare återigen är helt tillgängliga för spel. Senast återvände bland annat Robin Sid till startelvan och fick 70 minuter i benen. Samtidigt avverkade Patrik Raitanen sina första 90 minuter efter att ha spelat en halvlek mot både IK Sleipner och FC Inter. Det återstår att se hur portugisen väljer att formera sin startelva för att bäst matcha FC Lahti på fredag.

Motståndarlaget FC Lahti har börjat Ligacupen med sex av nio poäng. Efter en inledande förlust borta mot FC Inter har man besegrat både Ekenäs IF och Gnistan med 2-1 och parkerar därmed på andraplats i IFK:s grupp. En spelare att hålla koll på är FC Lahtis nyförvärv Colin Odutayo, med meriter från bland annat Aston Villas ungdomslag. Han har stått för mål i båda segermatcherna, bland annat det avgörande 2-1-målet i den 90:e minuten mot EIF.

IFK:s nya anfallare Adam Larsson har även han fått igång målskyttet och har stått för två av IFK:s tre mål hittills i Ligacupen. Läs vad hanhar att säga om senaste matchen mot Ekenäs, sin inledning på säsongen och vad han har för tankar om fredagens match:

- Först och främst var lördagens match mot Ekenäs ett resultat som vi inte är nöjda med, men det finns alltid positiva saker att ta med sig. Fokuset har varit framåt och på det vi kan påverka. Sedan har vi såklart analyserat och gått igenom matchen mot EIF noggrant för att göra bättre matcher i framtiden och i det här fallet närmast mot FC Lahti.

Vad hoppas du att ni som lag kan visa upp för fansen på fredag?

- En stabil defensiv insats, men med lite mer kreativitet i anfallsspelet och därmed lite fler mål.

Vad har du satt för egna målsättningar för den kommande säsongen?

- Det är kanske ett lite tråkigt svar, men mitt mål är att vara bidragande till en så bra säsong som möjligt för IFK. Genom att jobba hårt med de övriga i gruppen så är jag övertygad om att vi kan uppnå fina mål tillsammans.

Hur viktigt är det personligen att målen redan börjat rulla in för dig?

- Jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte brydde mig så mycket, för visst är det viktigt för självförtroendet inför kommande matcher att bollarna trillar in så pass tidigt. Men jag försöker mest jobba hårt varje dag för att vara redo för kommande matcher.

Matchen kan ses på Ruutu och börjar 13.30 på fredag i Mukkula Hallen.