Coubronne förlänger med IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn - Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och mångsidige försvarsspelare Jean-Christophe Coubronne har undertecknat ett nytt spelarkontrakt som innebär att Coubronne spelar i Grönvitt också säsongen 2023.

Coubronne kom till IFK Mariehamn inför denna säsong efter att under de tre föregående säsongerna representerat FC Lahti. Under 2022 spelade han 23 matcher med IFK Mariehamn i ligan och totalt har Coubronne spelat över 80 matcher i Veikkausliiga.

Jean-Christophe Coubronne är en mångsidig försvarsspelare som kan användas centralt som mittback eller som ytterback på båda kanterna.

-Jag är mycket glad att ha förnyat mitt avtal med IFK Mariehamn ytterligare ett år. Det har varit en mycket bra tid här och jag har trivts väldigt bra med laget och ledningen. Jag ser fram emot att komma igång med en ny säsong och att göra mitt bästa för att klubben ska uppnå sina målsättningar, säger Coubronne.

-Vi ville ha kvar Coubronne i laget och därför är jag mycket glad att vi kommit överens om en förlängning också för nästa år. Han är allround som försvarsspelare och under säsongen visade det sig att han kan användas på alla olika positioner i försvaret vilket förstås är värdefullt vid sidan av att han är en mycket etablerad spelare som håller hög ligaklass. Nu får vi fortsatt kontinuitet och J-C ansluter till de försvarsspelare, som Patrik och Jiri, som redan förlängt sina kontrakt och målet är att vi kan förlänga spelarkontrakten med en stor del av 2022 års trupp, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.