Dags för årets första hemmamatch

 

På lördag spelar Grönvitt årets första hemmamatch. Norrköpingslaget IK Sleipner som för tillfället huserar i svenska division 2, kommer på besök för en träningsmatch på Wiklöf Holding Arena.

IK Sleipner är en mycket anrik fotbollsklubb, som bildades redan 1903 och hade sin storhetsperiod under 1920- och 1930-talen. Klubben var med i den första upplagan av allsvenskan 1924/25 och under dessa år skördade man stora framgångar inrikes. Säsongen 1937/39 kunde man titulera sig svenska mästare i fotboll och några år senare spelade man final i den allra första upplagan av Svenska Cupen.

För tre år sedan spelade den svenska mittbacken Calle Svensson för IFK Mariehamn. Calle blev en mycket omtyckt person, både på planen och utanför den. Tyvärr blev det bara en säsong i Grönvitt och försvararen flyttade senare tillbaka till Sverige. Den 27 oktober ifjol presenterades han som ny sportchef för IK Sleipner, vilket Norrköpingslaget beskrev som en start på en ny era för klubben.

 

Intervju med IK Sleipners sportchef Calle Svensson

Vad har du för minnen från din tid i IFK Mariehamn?

-Jag har väldigt bra minnen med många härliga människor, både i klubben och på ön. Sportsligt blandade vi och gav lite, men jag njöt av varje match jag spelade för IFK.

Du är ny sportchef i IK Sleipner, hur kom det sig?

-Det kom sig av att jag saknade fotbollen efter att ha varit utan den i ett år när jag lade skorna på hyllan. Jag blev övertalad att ta mig an rollen som sportchef och trivs med det än så länge.

Hur skulle du beskriva ditt lag som kommer till Åland på lördag?

-Laget som kommer till Åland är ett ambitiöst lag med flera spelare som jag hoppas kan ta nästa steg och på sikt bli elitspelare. Vi försöker spela en attraktiv fotboll och där vi likt IFK bygger på att få ihop ett starkt kollektiv

 

Intervju med IFK Mariehamns försvarare Daniel Enqvist

Hur har försäsongen hittills varit?

-Försäsongen har varit bra. Vi jobbar på hårt varje dag och försöker förbättra vårt eget spel.

En väl genomförd match mot FC Inter förra veckan, vad kan ni ta med er från den matchen?

-Det var skönt med vinst. Det vi tar med oss från förra matchen är vårt spel med boll och anfallsspelet. Vi skapade många målchanser och höll tätt i defensiven, så det ska vi fortsätta med.

Hur är din egen form för tillfället?

-Min egen form är bra. Jag har fått vara skadefri, så jag kan fokusera maximalt på träning och inkommande matcher

 

Träningsmatchen mot IK Sleipner på Wiklöf Holding Arena drar i gång kl. 17:00 på lördag.

 

/Elis Åberg

Daniel Enqvist