Delad pott på WHA!

Delad pott på WHA

IFK Mariehamn- HJK 0-0 (0-0)

Första halvlek

Relativt försiktig matchinledning – första tio minuterna är händelselösa tills IFK skapar ett kortare offensivt tryck med hörna efterföljt av frispark i bra läge. Hopcutt skruvar frisparken lågt och utanför, men alltjämnt matchens första målchans.

Efter tjugo spelade minuter slår HJK och Raitala ett bra inspel från vänsterkanten och IFK-försvaret har svårt att få kontroll på bollen vilket gör att det är riktigt nära matchens första mål. Till slut hamnar dock bollen utanför kortlinjen och med en efterföljande hörna för HJK.

HJK får upp mer och mer tempo ju längre matchen går och passningsspelet blir snabbare, detta öppnar dock ett flertal gånger upp fina kontringsmöjligheter för IFK som under första halvleken åtminstone inte leder till några desto farligare målchanser. HJK fortsätter med ett par halv-farliga avslut som Hautamo förefaller ha bra kontroll på och det farligaste avslutet kommer i den 39e minuten men utanför. I samma veva tar sig Hopcutt för höger baklår och signalerar för byte, vilket sker och Sallinen ersätter.

HJK skapar ytterligare ett par hörnor i slutet av halvleken men 0-0 står på tavlan när domare Hyytiä lyfter pipan mot munnen.

Andra halvlek

Inga förändringar i halvtid för IFK:s del utan samma uppställning som avslutade första halvleken står på planen när andra halvlek dra igång.

HJK fortsätter under inledningen av den andra halvleken att skapa hörnor, varav den andra för halvleken resulterar i ett farligt avslut tätt över målburen från sexton meter. HJK för spelet under första kvarten och har en stor andel av bollinnehavet. I den 61a minuten har HJK ett riktigt farligt läge och kommer till avslut men bollen skruvas just höger om IFK-målet.

IFK gör kvällens andra byte i den 62a minuten då Asiri ersätter Sjöroos. IFK ligger i försvarsställning under en stor del av den andra halvleken utan att HJK för den delen lyckas skapa något annat än en handfull halvbra målchanser. IFK ges flera öppningar till kontringar men lyckas inte slå dom avgörande passningarna.

I den 84e minuten gör IFK sitt tredje byte för dagen då Suleman ersätts av Andersson. HJK fortsätter att hålla boll. På stopptid får HJK en frispark i riktigt farligt läge utanför IFKs straffområde men Hautamos uppställda mur lyckas parera. Sekunderna efter får HJK till kanske matchens farligaste avslut men med en avgörande räddning av Hautamo!

Slutresultatet skrivs till 0-0 efter att HJK varit det spelförande laget utan att på något vis spela ut IFK, som även de stundtals hade offensiva möjligheter.