Eero-Matti Auvinen och IFK Mariehamn har undertecknat ett spelarkontrakt för den inkommande ligasäsongen

Mittbacken Eero-Matti Auvinen och IFK Mariehamn har undertecknat ett spelarkontrakt för den inkommande ligasäsongen. I och med det så kommer Auvinen beträda planen på Wiklöf Holding Arena i den grönvita spelarskjortan istället för som motståndare som han varit de gånger han representerat VPS, HIFK eller FC Haka i ligaspelet mot Grönvitt.

Auvinen är en etablerad finsk ligaspelare som gjort 135 ligamatcher. De senaste tre åren har han spelat i FC Haka och snittat 25 ligamatcher per säsong och tillhört lagets nyckelspelare i försvaret.

Den 27-årige Auvinen är 188 cm lång och vänsterfotad vilket gör honom till en värdefull mittbacksprofil som kan öppna spelet till vänster på planen. Auvinen kan också användas som vänsterback.

 -I Eero-Matti så har vi gjort en riktigt bra värvning. Han är 27 år och har många bra fotbollsår framför sig men är också redan rutinerad efter ett flera säsonger i ligan. Vi förväntar oss att han förstärker vår centrallinje och kan bli en viktig spelare i truppen när vi nu tar ny sats för att utmana övriga klubbar i ligan inkommande år. Han är en bra huvudspelare och att ha en vänsterfotad mittback ger en dimension i uppbyggnadsspelet som är viktig så det är en på alla sätt bra spelarprofil vi får in i truppen nu, kommenterar vd & sportchef Jimmy Wargh

 Auvinen själv ser bytet till IFK Mariehamn som en möjlighet att bli en nyckelspelare i laget och ha möjlighet att utvecklas vidare.

- Det här avtalet med IFK känns jättebra. Jag är övertygad om att detta nya projekt som är på gång passar mig och jag kan knappt vänta på att få komma igång med säsongen, säger Eero-Matti.

- Jag känner till IFK Mariehamn rätt så bra, för jag har besökt Åland många gånger men då i motståndarlaget. Det har alltid varit svårt att få med poäng härifrån och nu skall det bli roligt att få Wiklöf Holding Arena som min hemmaplan och jag hoppas på mycket publik inkommande säsong, tillägger Eero-Matti.

I och med värvningen av Auvinen söker Wargh fortsättningsvis efter 6-7 spelare till truppen innan den är komplett.

 -Arbetet pågår och jag har som mål att kunna stänga ytterligare något samtal före julhelgen. Sedan blir det av naturliga orsaker någon veckas paus från det intensiva arbetet för att i januari igen försöka komma framåt med de sista öppna pusselbitarna, avslutar Wargh

Auvinen

 

Foto: Juha Tamminen