Etablerad toppspelare klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Etablerad toppspelare klar för Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, är mitt inne i ett intensivt skede av lagbygget inför 2024-års ligasäsong och kan idag offentliggöra att en etablerad toppspelare är klar för klubben. Mittfältsgeneralen Sebastian Dahlström och IFK Mariehamn har i dagarna skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Sebastian Dahlström har sedan debuten i ligan 2016 spelat i något av ligans topplag och representerat HJK i cirka 100 ligamatcher medan han de senaste två åren spelat cirka 40 ligamatcher för KuPS. Han har också varit en sejour i Sheriff Tiraspol i Moldaviensäsongen 2020–2021. Därutöver har han två A-landskamper för Finland på sin CV. Den nu 27-årige Dahlström är en central mittfältare som kan spela i en såväl defensiv som offensiv roll. Hans huvudposition på mittfältet är något lägre ner i banan i en speluppbyggande position.

-IFK Mariehamn har som målsättning att komponera en till antalet mindre spelartrupp inför 2024 där förutsättningarna för speltid för egna fostrade IFK-spelare ökar. I ljuset av den målsättningen är värvningen av Sebastian Dahlström även en viktig pusselbit för utvecklingen av våra yngre spelare, kommenterar Jimmy Wargh.

-Jag är mycket glad över att skriva på för IFK Mariehamn. Jag ser fram emot en ny utmaning och att få träffa laget och börja jobba tillsammans. Jag ska göra allt för att hjälpa till så att vi kan uppnå våra mål den inkommande säsongen, säger Sebastian själv.

-Med Sebastian in i ligatruppen får vi nu en riktigt viktig nyckelspelare klar tidigt i lagbygget och han är precis en sådan kvalitetsspelare som vi önskat på en mycket viktig position i laget. Han har nästan 150 matchers rutin från två av Finlands bästa klubbar och är ännu bara 27 år gammal. Vi förväntar oss att kunna använda Sebastian som en spelmotor och ledargestalt på mittfältet och att han kan bidra till att unga lovande spelare kan utvecklas runt honom. Det här känns riktigt bra inför 2024, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.

Sebastian Dahlström