FC Haka- IFK Mariehamn 2-0 (1-0)

FC Haka 2 – 0 IFK Mariehamn (1 – 0)

Första halvlek

IFK inledde den första halvleken med en hög press, och Haka hade under inledningen svårt att ta sig igenom – dock var det ändå Haka som efter dryga tjugo spelade minuter, efter en lite bättre period spelmässigt, kunde ta ledningen. Patoulidis fångade upp ett misslyckat inlägg på vänsterkanten, bryter inåt och avslutar oväntat högt intill första stolpen. Minuterna senare är Haka mycket nära att snabbt utöka ledningen ytterligare, då IFK gjorde en hemåtpassning som resulterade i en indirekt frispark för Haka väldigt nära målet – men Riikonen räddade.

IFK hade ett par goda chanser att reducera i slutet av första halvleken, men Haka-målvakten Lepola storspelade och motade bort två riktigt bra avslut signerade Cardoso och Andersson. 1-0 Haka stod på tavlan när domare Roth blåste av för halvtidsvila. En underhållande första halvlek.

Andra halvlek

IFK öppnade även den andra halvleken bra och skapade farligheter redan från start – återigen var det dock Haka som fick utdelning på sina chanser, då Patoulidis ökade på ledningen till 2-0 i den 54e minuten. Bollen styrde via ett IFK-huvud och var otagbart för Riikonen.

Trots två dubbelbyten och lite högre bollinnehav under den andra halvleken så kom inte IFK nära en reducering, och matchens tempo mattades av mot slutet då Haka backade hem.

Sammanfattning av matchen

Haka vinner klart med 2-0 efter att ha fått bra utdelning på båda ina två bästa målchanser, målen signerade Patoulidis. IFK gjorde ingen dålig match men man kom inte till avslut tillräckligt ofta, och när man väl gjorde det så stod Hakas målvakt Lepola för en strålande insats.

Startelva: Riikonen – Auvinen – Dahlström – Fonsell – Sid – Patut – Machado – Nissinen – Enqvist – Andersson – Cardoso

Avbytare: Nordqvist – Okereke – Raitanen (70) – Ojala – Sallinen (57) – Olawale (57) – Larsson (70)

Domare: Matti Roth

Mål: Patoulidis (23), (53)

Varningar Haka: Talo, Morais, Whyte

Varningar IFK: Patut

Ruutu-stjärnor: 3 Patoulidis, Haka 2 Kilo, Haka, 1 Lepola, Haka