Grönvitt värvar lovande mittfältare

Grönvitt värvar lovande mittfältare

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en ny mittfältare. Den 20 år gamla Emmanuel Patut och Grönvitt har kommit överens om ett tvåårsavtal, med en option på ett tredje år.

Emmanuel började spela fotboll i Jyväskylän Nousus organisation, för att sedan fortsätta i den före detta ligaklubben JJK från Jyväskylä. För snart fem år sedan värvades Emmanuel in av den tyska storklubben Wolfsburg, från JJKs B-juniorer. 

Den mer defensiva mittfältaren spelade mestadels för klubbens U17-lag, men han spelade också totalt 17 matcher för deras U19-lag. Under dessa år har Emmanuel varit bofast i de finska juniorlandslagen, allt från U15 till U20. 

Patut valde sommaren 2022 att återvända hem till Finland och denna gång var Tammerforslaget Ilves hans nya klubbadress. 

Totalt blev det 16 ligamatcher för honom och nu förväntar sig Emmanuel att ta nya kliv framåt i sin karriär hos Grönvitt. 

-Jag är glad att vi kunde slutföra kontraktsförhandling och jag tackar IFK Mariehamn för denna möjlighet. Jag kan knappt vänta på att träffa alla nya lagkamrater och tränarteamet, kommenterar Emmanuel Patut

-Jag kommer att försöka hjälpa laget på bästa möjliga sätt med mina styrkor för att nå de uppsatta målen, avslutar Emmanuel med. 

IFK Mariehamns vd och sportchef Jimmy Wargh hoppas på att den nya mittfältaren kan ta nya steg framåt i sin karriär på Wiklöf Holding Arena.

-Jag är mycket nöjd över att vi lyckats få ett längre kontrakt med Emmanuel. Han är en ung finsk lovande juniorlandslagsspelare, som nu kan vidareutvecklas de kommande åren hos oss, säger Wargh.