Henriksson och Raitanen fortsätter i IFK

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Henriksson och Raitanen fortsätter i IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och HJK har kommit överens om att förnya låneavtalen med målvakten Elmo Henriksson och försvararen Patrik Raitanen över nästa års ligasäsong.

Elmo Henriksson, som fyller 20 år i mars, kom till IFK Mariehamn inför årets säsong och spelade under årets ligasäsong 18 ligamatcher.

- Elmo gjorde en mycket bra säsong för oss under 2022 och var under stora delar av säsongen vår förstemålvakt. Vi är glada att Elmo fortsätter med Grönvitt nästa säsong och kan ta nästa steg i sin karriär och utveckling tillsammans med oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

- Jag ser mycket fram emot att fortsätta spela för IFK Mariehamn ytterligare ett år. Efter den här första säsongen för mig i Veikkausliiga är jag säker på att nästa år kommer att bli ännu bättre! Vi syns på Wiklöf Holding Arena, kommenterar Elmo själv.

 

Patrik Raitanen, 21 år, kom också han på lån från HJK till IFK Mariehamn inför årets säsong och spelade 13 matcher i ligan. Han kan spela på samtliga positioner i försvaret och har spelat både mittback och högerback i årets IFK Mariehamn.

- Jag är glad att jag får fortsätta i den här familjära omgivningen där jag har tagit stora steg i min personliga utveckling. Jag har känt mig hemma här och har bara gott att säga om klubben, ledningen och supportrarna. Jag ser också fram emot att ha en stor roll i IFKs framgångar under nästa säsong, säger Patrik.

 

-Det är mycket bra för kontinuiteten i laget att vi kan behålla också Patrik Raitanen i vår trupp 2023. Han är en mycket allround försvarsspelare som kan spela som mittback eller ytterback på båda sidorna i försvaret. Under sin tid här har han visat att han på allvar håller på att etablera sig som en stabil Veikkausliiga-försvarare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.