IFK inleder kvalspelet med oavgjort

Första halvlek

Det är en avvaktande matchinledning även fast benen ser pigga ut och med växelvisa försök till speluppbyggnad från båda lagen. Det är märkbart att det är mycket på spel – båda lagen ligger tight i positionerna och lämnar inga stora ytor öppna. Efter femton spelade minuter har ingendera lagen haft någon målchans under matchinledningen.

Gnistan får sin bästa möjlighet i den första halvleken efter 25 spelade minuter, ett bra inlägg från vänsterkanten som nickas hårt i burgaveln.

Det är bättre fart och ett bättre positionerat IFK vi ser under andra delen av första halvleken. I den 41a minuten får IFK matchens hittills bästa möjlighet efter ett lågt inspel från vänsterkanten. Bollen passerar flera försvarare innan IFK får flera möjligheter till avslut men bollen vill inte in i nätmaskorna den här gången.

De efterföljande minuterna har ett avsevärt högre tempo än vad vi sett under större delen av första halvleken, med ett allt högre tryck från grönvitt som ser ut att ha fått både energi och självförtroende allt efter matchen fortlöpt.

0-0 står på tavlan när Antti Munukka blåser av för halvtidsvila.

Andra halvlek

IFK gör ett byte i halvtid – Sid ersätts av van der Heyden. Grönvitt öppnar andra halvleken som man slutade den första – högt tempo och ett allt aggressivare spel med stundtals riktigt attraktiv fotboll.

I den 59e minuten gör IFK ett dubbelbyte, Dé och Anini Jr byts in – Tuco och Olawale utgår. Det tar inte många minuter innan Dé serveras ett riktigt bra läge av Hopcutt, inspel från höger men Dé får inte träff på avslutet trots riktigt bra läge innanför 16-meters markeringen.

I den 77e minuten gör IFK ytterligare ett byte, Hopcutt går ut till förmån för Sjöroos. Matchens tempo har mattats av något efter den ganska offensiva inledningen IFK bjöd på tidigt i den andra halvleken.

Den andra halvleken är på det stora hela ganska händelselös och matchen slutar oavgjort, 0-0 och allt är öppet inför returen på söndag kl. 15.00 på Wiklöf Holding Arena.