IFK Mariehamn och Matias Ojala har skrivit på ett spelarkontrakt som sträcker sig över 2024 års ligasäsong.

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, är mitt i en intensiv period av att göra klart spelartruppen inför 2024 års Veikkausliiga. En tydligt uttalad målbild av nya vd & sportchef Jimmy Wargh är dels att föryngra spelartruppen, dels att bygga en spelartrupp som skapar goda förutsättningar för de egna fostrade spelarna att spela ligafotboll. För att skapa de förutsättningarna behöver truppen ytterligare kompletteras med etablerade ligaspelare utifrån. Nu står det klart att ytterligare en sådan pusselbit fallit på plats. IFK Mariehamn och Matias Ojala har nämligen skrivit på ett spelarkontrakt som sträcker sig över 2024 års ligasäsong.

Matias Ojala är inget obekant ansikte för publiken på Wiklöf Holding Arena. Han debuterade redan som 15-åring i ligan och har spelat i AC Oulo, PS Kemi, Ilves och nu senast i FC Inter. Totalt har den nu 28-årige Ojala spelat 168 matcher i Veikkausliiga. På sin fotbolls-CV har Ojala också över 20 landskamper i olika finska ungdomslandslag.   

 Matias Ojala är i första hand en offensiv central mittfältare som också kan spela till höger på mittfältet och även har erfarenhet av att spela högerback.

 - När vi nu bygger laget söker vi efter spelare utifrån som kan skapa en stark centrallinje i laget och där är Matias en riktigt bra pusselbit. Han är ännu i en fin fotbollsålder och har gedigen erfarenhet med över 150 matcher i ligan så vi pratar om en väletablerad ligaspelare med stor rutin. Han har alla förutsättningar att ta en ledande roll i laget och fungera som en rollmodell för yngre spelare och om han får vara skadefri och i god form så tror vi att han kan vara en av våra nyckelspelare den inkommande säsongen. Jag är riktigt glad att Matias ville komma till oss och vara del av vårt projekt när vi nu bygger ett nytt lag för framtiden, kommenterar vd & sportchef Jimmy Wargh

 Matias Ojala själv tilltalas av möjligheten av ett miljöombyte och att få en viktig roll i nya laget.

- Jag har stora förväntningar på inkommande säsong. När IFK tog kontakt så märkte jag genast att de ville ha mig och hade planerat en stor roll för mig. Det var den största orsaken till att jag kom till IFK. Nu är det endast upp till mig att bevisa att jag är redo för en sådan roll, säger Matias

- Innan mitt beslut att skriva på för IFK, pratade jag även med ett par tidigare IFK-spelare och de hade mycket positivt att säga om klubben och sina sejourer i Grönvitt. Nu önskar jag alla en god jul och så ses vi i januari, hälsar Matias.

När vi nu fått huvudtränaren klar samt ett par inhemska spelare med rutin så känns det bra med lite julledigt, kommenterar Wargh. 

ojala

 

Foto: Juha Tamminen