IFK vidare till sjätte omgången av Finlands Cup

Det var David mot Goliat när IFK Mariehamn gästade TuRaKe (Turun Raittius Kerho) i Åbo. TuRaKe som till vardags huserar i division 4 hade en svår uppgift att försöka ta sig vidare i Finlands Cup. Det skulle visa sig att IFK tog en relativt enkel seger med 7-0 för att avancera vidare till sjätte omgången av Finlands Cup.

IFK hade matchen igenom ett enormt bollinnehav, dock stod TuRaKe upp riktigt bra och försvarade sig ypperligt till en början. IFK ägde bollen men lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser innan första målet kom i den 21:a minuten då Alan Henrique nickade in bollen i mål efter ett inlägg av Riku Sjöroos. Efter öppningsmålet rullade det på i lagom takt för IFK. Redan efter 5 minuter gjorde Daniel Enqvist grönvitts andra mål då han från relativt nära håll rullade in bollen i mål. IFKs 3-0 mål gjordes återigen av Daniel Enqvist och denna gång med ett hårt skott då i bortre gaveln. Oskari Sallinen stod för passningen.

IFK gick till halvtid med en 3-0 ledning och TuRaKe lyckades inte skapa några nämnvärda farligheter men stod upp bra i försvaret. Till andra halvleken gjorde IFK två byten, det var Robin Sid och Dé som kom in och Asiri samt Alvaro Ngamba tackade för sig.

Dé behövde inte mer än 4 minuter innan han öppnade sitt målkonto för kvällen. Målet gjorde han från sin högerkant då han sprang igenom för att avlossa ett hårt och lågt skott otagbart för målvakten i TuRaKe. När dryga timmen var spelad så bytte grönvitt in Albin Granlund istället för Samuel Anini Jr.

5-0 skulle bli verklighet i den 75:e minuten då Arvid Lundberg rullade in bollen i öppet mål då han blev fint serverad av Riku Sjöroos. I den 85:e minuten gjorde Dé sitt andra mål och utökade ställningen till 6-0, assisten stod Arvid Lundberg för. Slutresultatet skrevs till 7-0 då Robin Sid i den 87:e minuten placerade in bollen i mål efter en passning av Oskari Sallinen.

Stabil insats av IFK och målet med att ta sig vidare i Finlands Cup uppnåddes.

/Lasse Danielsson

Målskyttar:   Daniel Enqvist 2, Dé 2, Alan Henrique, Arvid Lundberg och Robin Sid