Ilves ett mål starkare

IFK Mariehamn 0-1 Ilves (0-0)

Det var då dags för årets fjärde match i Veikkausliiga - och för motståndet stod gästande Ilves från Tammerfors. Ilves jagade sin första seger för säsongen efter en svag säsongsinledning, och IFK var säkerligen revanschsugna efter senaste uddamålsförlusten borta på Bolt Arena mot HJK.

Första halvlek

Ilves var det bättre laget under matchinledningen med större andel bollinnehav och två frisparkar i riktigt bra lägen utanför straffområdet under matchens första kvart. IFK spelade mera avvaktande mot ett Ilves med hög press, och matchens inledande halvtimme innehåller få målchanser även om IFK får ett par kontringslägen utan resultat.

I den 40e minuten ändrades matchens fortsatta förutsättningar då Ilves Doni Arifi fick syna det röda kortet efter att ha fått sitt andra gula för dagen. 0 – 0 på resultattavlan när domaren blåser av för halvtid.

Andra halvlek

Ilves fick en drömstart på den andra halvleken trots en man mindre på planen, och redan i den 48e minuten gjorde Jukkola 0-1 till motståndarna genom att löst nicka in bollen efter ett inlägg från vänsterkanten.

I den 62a minuten fick Sebastian Dahlström göra Ilves Arifi sällskap i omklädningsrummet, då Dahlström drog på sig sitt andra gula kort för dagen även han. Därefter i den 70e minuten är Ilves väldigt nära att utöka ledningen då Riski kommer till avslut i straffområdet från en sämre vinkel, men avslutet går strax utanför stolpen.

Sammanfattning av matchen

Ilves lyckas ta sin första trepoängare för säsongen på inför lite drygt tusen personer på Wiklöf Holding Arena, mot ett grönvitt som just idag hade svårt att få någon rytm i spelet trots cirka 30 minuter i numerärt överläge.

/ Niclas Lundberg

Bruno Romãos tankar om matchen

”Vi började matchen trögt, i alla moment av spelet kunde vi varit mycket bättre. Vi måste bli bättre från början och bli skärpta under matchens hela 90 minuter”

”Nu gäller det att förbereda oss inför matchen mot Inter och komma tillbaka till vinnarspåret. Wiklöf Holding Arena ska vara ett ställe som vi ger våra fans segrar på. Idag hade vi helt enkelt en dålig dag på jobbet”