En jämn träningsmatch i Seinäjoki slutade med förlust

Under lördagen reste Grönvitt upp till Seinäjoki. Förutsättningarna var inte de mest optimala. På grund av en inställd avgång från Åland till fastlandet under fredagseftermiddagen, fick Hela Ålands lag ta nattbåten till Helsingfors, för att sedan åka 5 timmar buss till spelorten.

Första halvlek

Matchen inleddes med ett väldigt lågt tempo. Varken hemmalaget eller Grönvitt lyckades bryta sig igenom, för att sedan komma till avslut. SJK vaknade till liv efter en kvart och förde därefter spelet, dock utan att skapa några farliga lägen. Grönvitt hade stundvis svårt att behålla bollen inom laget. IFKs första riktiga anfall kom från Jayden Reids vänsterkant. Engelsmannen vek in för att avsluta och skottet tvingade SJKs målvakt styra ut till bortalagets första hörna. Sebastian Dahlström måttade ett inlägg, som Eero-Matti Auvinen var först på och mittbacken placerade med sin vänsterfot in ledningsmålet.

Bara några minuter senare hade Adam Larsson en boll i mål, men det blåstes bort för offside. I stället för en tvåmålsledning, så kvitterade SJK några sekvenser efter det. Jaime Moreno fick bollen till sig från högerkanten och den nicaraguanska landslagsspelaren kunde trycka upp bollen i nättaket.

Andra halvlek

IFK började den andra halvleken mycket bra. Hela Ålands lag kontrollerade stora delar av bollinnehavet och skapade en del målchanser. Michael Fonsell som kom in i den andra halvleken, visade direkt prov på sin fina spelförståelse och han var flera gånger om arkitekten till målchanserna. IFK spelade allt som oftast ut bollarna till kanterna, för att sedan försöka hitta in med en passning snett bakåt. Efter en hörna fick Patrik Raitanen ett bra avslutsläge, men tyvärr gick skottet precis ovanför ribban.

I den 75:e minuten gjorde SJK sitt andra mål för dagen och återigen var det måltjuven Moreno som elegant placerade in ledningsmålet för hemmalaget. Efter målet tog SJK kontrollen över matchen. De skapade några riktigt bra lägen för att utöka ledningen, men skotten smet utanför Matias Riikonens stolpar.

IFKs slutforcering resulterade i ett par bra lägen för en kvittering, men den här gången ville det sig inte. SJK höll undan och vann träningsmatchen med slutresultatet 2-1.

IFK kommer nu att fortsätta slipa på formen inför ligapremiären mot Ekenäs IF på Wiklöf Holding Arena den 6.4. Nästa fredag kommer TPS på besök till Åland för en träningsmatch. Matchen mot Åbolaget börjar kl. 18:00.

SJK 2-1 IFK Mariehamn (1-1)

29' Eero-Matti Auvinen 0-1, 33' Jaime Moreno 1-1, 75' Jaime Moreno 2-1

Bruno Romãos tankar om träningsmatchen:

”Det var en bra träningsmatch. Vi mötte ett bra lag och SJK började matchen bättre. Vi hade svårt att behålla bollen och med för långa perioder utan boll, så slösar vi onödig energi och kraft”

”En viktig sak var att vi skapade fina lägen från våra fasta situationer, för det är något som vi har övat på under veckan”

Målskytten Eero-Matti Auvinens tankar om matchen:

Det var en tuff start för oss. Vi får inte riktigt spelet att stämma i början, men vi jobbade hårt”

”Andra halvleken var bättre och enligt mig kontrollerade vi nästan hela halvleken. Vi hade lite otur med de sista passningarna och från deras första riktiga läge gjorde de ett fint mål. Ibland är fotbollen så här”