Klar förlust i Lahtis

FC Lahti 3–0 IFK Mariehamn (2-0)

IFK ställde upp med samma formation som andra halvleken mot FC Inter. Motståndarna FC Lahti hade innan dagens match inte tagit någon trepoängare i årets upplaga av Veikkausliiga och samtidigt endast lyckats med att göra ett mål framåt. Detta blev det ändring på efter kvällens match då FC Lahti tog samtliga tre poäng efter en komfortabel 3-0 seger över IFK.

Första halvlek

Det tog bara fyra minuter innan FC Lahti tog ledningen genom ett distansskott av Otso Koskinen som Matias Riikonen var på men inte lyckades styra utanför målramen. IFK lät sig inte nedslås efter det tidiga ledningsmålet för hemmalaget.

IFK jobbade sig in i matchen och skapade en farlig chans då Matias Ojala hade en bra frispark som Joshua Oluwayemi i Lahti-målet släppte en retur på. Adam Larsson kom först på returen men Larssons skott gick i burgaveln på utsidan.

Innan halvleken var slut fick FC Lahti ett gyllene tillfälle att utöka sin ledning då Jiri Nissinen fick ett inlägg på handen i straffområdet. Detta resulterade i straff som Colin Odutayo förvaltade på bästa sätt och en tung 2-0 ledning för hemmalaget inför halvtidsvilan.

Andra halvlek

När andra halvlek började var det klart att IFK behövde rycka upp sig och framförallt göra mål. Efter cirka en timme spelat hände det återigen, ett inlägg från FC-Lahti som tar på handen på en IFK-spelare - denna gång Matias Ojala. Straff för Lahti som Julius Tauriainen denna gång satte i mål. Vid detta tillfälle var det mer eller mindre ridå för bortalaget IFK.

IFK gav dock inte upp. Tränare Bruno Romao gjorde ett dubbelbyte då Hugo Cardoso och Robin Sid kom in istället för Jiri Nissinen och Matias Ojala. Med en kvart kvar gjordes ytterligare ett dubbelbyte då Michael Fonsell och Leo Andersson kom in istället för Tehe Olawale och Emmanuel Patut.

IFK lyckades inte skapa något och tyvärr tog även Patirk Raitanen sitt andra gula kort och blev därmed utvisad i den 81:a minuten. Samtidigt byttes Oskari Sallinen in istället för Adam Larsson.

Tyvärr var det inte som gick IFKs väg denna match och det är bara att ta nya tag.

/Lasse Danielsson

Bruno Romão efter kvällens tunga resultat

”Lahti var mer effektiva jämfört med oss idag. Vi försökte spela bollarna till de lediga ytorna som fanns trots den studsiga gräsmattan. Idag lyckades det inte"

”Det är bara att gratulera FC Lahti till segern, så tar vi nya tag i matchen mot AC Oulu inkommande fredag”

”Gräsmattan i Uleåborg är troligen i sämre skick än den idag, så förhoppningsvis fick vi en bra träning inför vad som komma skall mot AC Oulu”

IFK Mariehamn idag:

Matias Riikonen – Patrik Raitanen – Pedro Machado – Eero-Matti Auvinen – Jiri Nissinen (59’ Robin Sid) – Daniel Enqvist – Emmanuel Patut (75’ Michael Fonsell) – Matias Ojala (59’ Hugo Cardoso) – Sebastian Dahlström – Adam Larsson (82’ Oskari Sallinen) – Muhamed Tehe Olawale (75’ Leo Andersson)

IFKs mål: -

Röda kort IFK: Patrik Raitanen

Publiksiffra: 2317 personer

Nästa match: AC Oulu – IFK Mariehamn. 17.5 kl. 18:00 på Raatti Stadion.  Omgång 7 av Veikkausliiga