Lugnt i blåsten på Busholmen

IFK Mariehamn fick en lugn resa till femte omgången i Finlands cup efter seger med 3–0 borta mot PPJ på Busholmens Idrottspark i sydvästra Helsingfors på onsdagskvällen.
I den hårda blåsten hade Grönvitt medvind i första halvlek och tog ledningen redan i tredje minuten. Jiri Nissinen på högerkanten hittade en omarkerad Oskari Sallinen inne i straffområdet. Snabb vändning och bredsida mellan benen på backen och bollen mot bortre stolpen betydde 0–1.
Utan att förta sig kunde IFK kontrollera reste av halvleken och vänta på misstag från division II-laget, som stack upp några få gånger.
Nyfiken var man på att se saudiern Abdulfattah Asiri spela från start. Var ganska anonym till en början, men visade prov på sin fina vänsterfot vid ett par fasta situationer. I 38 minuten låg han bakom 0–2. Rev åt sig bollen långt ut på vänsterkanten, drev ner mot kortlinjen och lyfte snyggt in bollen mot en framstörtande Leo Andersson. Ruutu-kommentatorn André Karring menade att PPJ-aren Tuomas Loukojärvi stötte in bollen i egen bur, men den unga IFK-aren tillskrevs målet.

Hemmalaget startade andra halvlek optimistiskt och samlade ihop flera hörnor, alla fint slagna av Tommi Kari. IFK höll dock rent och kunde definitivt punktera matchen i den 54 minuten. Dé på vänsterkanten slog ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där Asiri tog ett par trippande steg för att tajma in löpningen och avslutade med en bredsida in vid stolpen. Inte något spektakulärt mål, men imponerande behärskat. Det gav nog självförtroendet en kick för efter det bjöd han på både klackar och yttersidor.
När Asiri, som en av flera, blev utbytt mot slutet av halvleken kunde han vara mycket nöjd med sin dag, och ge IFK-supportrarna hopp om att han kan växa flera nummer ännu.