Nära en upphämtning i Uleåborg

Tidigt i morse anlände Grönvitt till Uleåborg med tåget från Helsingfors, för att möta tabellfyran AC Oulu. När startelvan släpptes kunde man konstatera att den uppsnackade IFK-spelaren Abdulfattah Asiri skulle komma att få göra startdebut i Veikkausliiga. För övrigt var det inte några större förändringar i elvan, förutom att Elmo Henriksson var tillbaka mellan stolparna.

Första halvlek

Matchen inleddes med ett oväntat lågt tempo. Båda lagen hade svårt att få igång ordentliga anfall, båda lag bjöd upp till bra organiserat försvarsspel, men gräsmattans dåliga skick bidrog också till svårigheten. Efter 30 minuter hade båda lagen skapat varsin hörna, men utöver det var det en väldigt händelsefattig tillställning i Uleåborg.

Det skulle dröja ända fram till den 43:e matchminuten innan det skulle börja hända saker i matchen. Tyvärr för IFKs del skapades allt åt fel håll. Hemmalaget fick stora kontringsytor och efter ett misslyckat första avslut av Rasmus Karjalainen, så kunde till sist hans anfallskollega Ashley Coffey placera in matchens första mål. Bara två minuter senare fick de marinblåa nya kontringsytor och efter ett inlägg från vänster fick supertalangen Otso Liimatta till en snygg skarv med huvudet. Nicken var så placerad att den gick in via Elmo Henrikssons vänstra stolpe.

Kallduschen var ett faktum och Grönvitt fick gå in i omklädningsrummet med ett två måls underläge.

Andra halvlek

Inför den andra halvleken gjorde Grönvitt två byten, ut gick Asiri och Suleman. In istället för dem kom Riku Sjöroos och Robin Sid.

IFK inledde halvleken med en hög press, vilket tyvärr inte gav någon direkt utdelning. Istället skulle AC Oulu utöka sin ledning till 3-0. Ett inlägg från vänsterkanten letar sig fram till en framrusande Ashley Coffey och engelsmannen bombar in skottet bakom en chanslös Elmo Henriksson.

Efter 3–0 målet började Oulu backa hem mer och mer. IFK fick chansen att försöka börja rulla boll i backlinjen, för att därifrån hitta fria ytor högre upp. Hemmalaget försvarar dock väldigt bra och Grönvitt hittar sällan igenom. När man lyckades med det så tog det oftast slut vid deras mittbackar Valencia och Affi.

När det bara var tio minuter kvar av ordinarietid gick Samuel Anini ner innanför straffområdet och huvuddomare Ville Nevalainen kunde inte göra annat än att peka på straffpunkten. Straffskytten Aly Ndom missade dock straffen, eftersom Calum Ward gick åt rätt håll. Den engelska målvakten kom att släppa retur och efter en rörig situation kunde Mikko Sumusalo styra in reduceringen.

Bara några minuter senare lyckas IFK få in ännu en reducering. Albin Granlund slår in ett hårt inlägg som Robin Sid får en tå på och Ward överlistas ännu en gång.

IFK lyckades tyvärr aldrig få in ett tredje mål och därför slutar kvällens match med en tuff uddamålsförlust.