Oulu tar hem alla tre poäng

IFK Mariehamn – AC Oulu 1 – 2 (1 – 1)

Första halvlek

Oulu börjar piggt och IFK får knappt röra bollen under matchens inledande minuter, IFK mera passiva och låter Oulu föra spelet. Efter en relativt händelselös matchinledning börjar IFK efter kvarten spelad få igång passningsspelet och hittar mera uppspels-situationer.

I den 23e minuten blir det duell om bollen ute på IFK:s offensiva högerkant, varpå IFK får till ett lågt inlägg som Sumusalo är framme på och stöter in matchens första mål på volley! Ett riktigt drömmål.

I den 37e minuten får Oulu sin hittills bästa möjlighet för halvleken efter en kontring, man får ett försök till avslut från cirka 20 meter men Henriksson sträcker ut och står för en finräddning.

Minuterna senaren slår Oulu ett längre inlägg från vänsterkanten som Henriksson försöker boxa bort, han krockar med en Oulu-spelare och domare Viljanen pekar på straffpunkten. Karjalainen för Oulu gör inget misstag och sätter straffen lågt och kyligt till vänster, kvitteringen är ett faktum efter 40 spelade minuter. Henriksson och Dé tilldelas gula kort i samband med straffsituationen.

När klockan slagit 45 minuter är Dé involverad i en situation längs högerkanten och drar på sig sitt andra gula kort för dagen, och IFK kommer få spela hela andra halvlek med en man mindre.

Andra halvlek

IFK gör ett byte i halvtid, Fonsell ersätts av Suleman. Oulu öppnar med en hög press likt den första halvleken.

I den 54e minuten slår Oulu ett inlägg från höger som Henriksson boxar bort, bollen går dock rakt till Oulus Luquinhas utanför straffområdet som elegant tar ner bollen och slår till på volley – otagbart för Henriksson i höger insida-burgavel. Oulu är i förarsätet med ledning 1-2.

I den 62a minuten gör IFK sitt andra byte för dagen, Sumusalo ersätts av Sjöroos. Oulu fortsätter kontrollera spelet och har i den 62a minuten en riktigt bra möjlighet att utöka ledningen efter ett chip-inlägg från vänster men IFK-försvaret lyckas nicka undan bollen till hörna. Minuterna senare står Henriksson för en strålande räddning efter en bra slagen frispark från Oulu.

Efter 69 spelade minuter är IFK riktigt nära en kvittering. Coubronne bryter bollen till sig på offensiv planhalva, vänder upp och avslutar lågt och bra – Oulus målvakt lämnar retur som Sid försöker lobba in men målvakten är återigen framme med en bra räddning.

IFK gör ett dubbelbyte i den 76e minuten, Sid och Tuco ersätts av Hopcutt och Anini. Minuterna senare byts Enqvist in istället för Nissinen. Oulu har i samband med detta ett riktigt farligt läge där man har chans att stänga matchen, men avslutet går tätt utanför stolproten.

Under matchens sista tio minuter gör Oulu några offensiva försök till men Henriksson står stadigt i målet. I slutsekunderna lyfter IFK upp allt man har för ett sista försök och man kommer till avslut, men avslutet går utanför. Matchen slutar med seger Oulu, 1-2.