Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Linus Kankkonen blir sommarproffs i IFK Mariehamn

Den unga lovande ungdomsspelare Linus Kankkonen och IFK Mariehamn har kommit överens om ett så kallat sommarproffsupplägg vilket innebär att Kankkonen under perioden juni-augusti i år kommer vara en del av Grönvitts A-lag. Det s.k. sommarproffsupplägget har använts redan under många år och flera ungdomsspelare som senare gjort A-lagsdebut i ligan har gått igenom upplägget.

Linus Kankkonen har redan ett ungdomskontrakt med A-laget men i och med sommarproffsupplägget kan han under sommarmånaderna nu fokusera helhjärtat på fotbollsspelet och utvecklas i A-lagsmiljö. Kankkonen spelar till vardags också med IFK Mariehamns U17-lag och farmarlaget FC Åland.

-Linus blir nästa ungdom från de egna leden som erbjuds sommarproffsupplägget och det innebär att vi tillsammans kan fokusera ytterligare på hans utveckling, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.

Årets satsning på sommarproffs har möjliggjorts efter ett samarbete mellan IFK Mariehamns A-lag och supporterföreningen Grönvitt som varit med och bidragit med en avgörande del av finansieringen vilket vi är mycket tacksamma för, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

Marc Nordqvist kontrakterad

Marc har redan under våren deltagit i Grönvitts träningar och nu skriver vi ett tre månaders avtal med den tidigare IFK målvakten. På hans meritlista finns sen tidigare 21 matcher i Veikkausligan, meddelar Mattsson.​​​​​​​

Linus Kankkonen
Marc Nordqvist