Seger i ligagenrepet

IFK Mariehamn 3-0 KTP (2-0)

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn spelade under långfredagen sin sista träningsmatch inför den stundande ligapremiären. Motståndarna KTP, som i år spelar i Ligaettan, kom till matchen med bekanta spelare. Mikko Sumusalo som har spelat fyra säsonger i Grönvitt var KTPs lagkapten för dagen.

Första halvlek

Hemmalaget IFK Mariehamn började matchen bättre och man försökte pressa högt för att vinna bollen av ett riskspelande bortalag. Efter tio minuter spelade tog Grönvitt ledningen med 1-0. Sebastian Dahlström spelade ut bollen till Hugo Cardoso, som i löpsteget placerade in ledningsmålet. Bara några minuter senare utökade IFK sin ledning till 2-0. Matchens första målskytt Cardoso sköt i stolpen och på returen kunde Adam Larsson raka in bollen i mål.

IFK hade bra kontroll på matchen och man kunde även ha utökat sin ledning till större siffror. I mitten av den första halvleken spelade Cardoso in bollen från sin högerkant och bollen hamnade till slut till Dahlström. Den 27-årige mittfältaren stötte in bollen i mål, men direkt efter skottet kom offsideflaggan upp.

Andra halvlek

Den andra halvleken började även den med bra kontroll från Hela Ålands lag. Laget hade mycket av bollinnehavet och man försökte ofta hitta igenom på kanterna eller via djupledsbollar till Adam Larsson. I den 63:e minuten placerade Sebastian Dahlström in 3-0 målet.

Efter det kom KTP mer in i matchen och de skapade även en del lägen, främst via fasta situationer. Bortalagets bästa läge för reducering kom när man skickade in ett inlägg i boxen från vänsterkanten, men Matias Riikonen stod för en fin räddning.

Mot slutet fick Wille Nuñez hoppa in och den åländska 17-åringen stod för ett mycket piggt inhopp. Med några sekunder kvar av matchen löpte den vindsnabba anfallaren med bestämda steg mot bortalagets mål, men det lovande anfallet stoppades genom försäsongens mest klara tröjdragning.

Nästa match som Grönvitt spelar är ligapremiären mot Ekenäs IF på Wiklöf Holding Arena. Lördagen den 6.4 kl. 17:00 börjar den efterlängtade premiären.

Daniel Sjölunds tankar genrepet

”Jag tycker vi gör en stabil match rakt igenom. Vi straffar dem i omställningar i den första halvleken. De försökte spela sig ur trånga situationer, men där lyckades vi vinna bollen högt upp och sedan skapade vi farliga lägen”

”Vi skapar en hel del chanser och borde gjort något mål till. Vi får lite mer kontroll på bollinnehavet idag, vilket gjorde att vi kunde spara på krafterna”

Hela intervjun med ”Daja” kommer imorgon på våra sociala medier.

Noah Nurmis tankar om matchen och sin första månad i Grönvitt

Vi börjar matchen bra och gör tidigt två mål. I slutet av den andra halvleken låter vi KTP kanske spela lite för lätt.

”Det är en skön känsla att gå in till premiären med”

”Det har varit en superbra första tid i laget. Jag har kommit bra in i gruppen och det är en fin klubb och stad.

IFK Mariehamn idag:

Startelvan:

Matias Riikonen – Patrik Raitanen (80’ Emmanuel Okereke) – Noah Nurmi – Eero-Matti Auvinen – Jiri Nissinen (76’ Pedro Machado) – Michael Fonsell (76’ Matias Ojala) – Sebastian Dahlström – Robin Sid – Hugo Cardoso (80’ Hugo Cardoso) – Adam Larsson – Muhamed Tehe Olawale (76’ Leo Andersson)

IFKs mål: 10’ 1-0 Hugo Cardoso, 13’ 2-0 Adam Larsson, 63’ 3-0 Sebastian Dahlström

KTPs mål: -

Publiksiffra: 320 personer

Nästa träningsmatch: IFK Mariehamn – Ekenäs IF 6.4 kl. 17:00 – Wiklöf Holding Arena – Ligapremiär