Sjölund klar som assisterande tränare kommande två åren  

Sjölund klar som assisterande tränare kommande två åren                          

Ålands kanske genom tiderna mest meriterade fotbollsspelare, Daniel Sjölund, och IFK Mariehamn har kommit överens om ett tränarkontrakt som innebär att Sjölund går från tillfällig till permanent assisterande tränare i IFK Mariehamn de kommande två säsongerna.

 Daniel Sjölund kom in som assisterande tränare under höstsäsongen i år och var i högsta grad delaktig till att ta hela Ålands lag från ett svårt tabelläge med ett fåtal seriematcher kvar i ligan till att gå vinnande ur kvalserien mot Gnistan och säkra upp IFK Mariehamns fortsatta spel i Veikkausliiga. Efter Sjölunds korttidskontrakt med Grönvitt har nu dialogen fortsatt kring att Sjölund skulle fortsätta i sin assisterande tränarroll också framledes tillsammans med den tillträdande huvudtränaren som håller på att rekryteras som bäst.

 Vd och sportchef Jimmy Wargh, som själv agerade huvudtränare och samarbetade med Daniel Sjölund under höstsäsongen, är mycket nöjd med rekryteringen av Sjölund som fortsatt assisterande tränare ur flera perspektiv:

 -Daja blir perfekt som assisterande tränare på så många olika sätt. Han var med redan nu under hösten och kunde från insidan vara med och forma laget på det sätt som han ville, när han nu fortsätter får vi en bra kontinuitet inför kommande säsong. Han känner flera av de IFK-fostrade talangerna från sin tid som huvudtränare i FC Åland där de unga talangfulla IFK-spelarna i A-laget spenderat mycket speltid de senare säsongerna. Han blir därför en mycket bra tränarresurs för att kunna utveckla de egna talangerna vidare och hjälpa dem att ta klivet in i A-laget, kommenterar Wargh valet av Sjölund.

 Han fortsätter:
-Sedan måste jag säga att jag ju på nära håll fick se vilket fotbollskunnande som Daja besitter när vi samarbetade. Han hjälpte mig mycket under höstsäsongen i vårt jobb med att säkra fortsatt ligaspel så jag känner mig oerhört trygg med att han kommer in som assisterande tränare med all sin kunskap. Han var som sagt en jätteviktig kugge under hösten och med honom som assisterande tränare så har vi en pusselbit ytterligare på plats inför kommande säsonger.

 Rekryteringen av huvudtränare pågår som bäst och där är Jimmy Wargh inne i slutliga intervjuer:

 -Självklart blir den processen nu tydligare på det sättet att vi kan vara tydliga mot eventuella slutkandidater vilka övriga resurser som finns i tränarstaben i och med att Daja är klar som assisterande tränare. Vi från klubben kan nu bättre ta ställning till vilken profil på huvudtränare vi eftersträvar att få in när vi nu har Daja klar som assisterande.

 IFK Mariehamn vill också i sammanhanget informera om att möjligheten att ta in Daniel Sjölund under höstsäsongen i år möjliggjordes genom extra sponsorinsatser som klubben vill passa på att uttrycka sin stora tacksamhet för.

-En av våra största sponsorer hjälpte oss att få in Daja under hösten, detta gjordes tillsammans ett par andra sponsorer samt någon enskild privatperson med stort IFK-hjärta och jag vill verkligen uttrycka mitt stora tack för att vi fick den här stöttningen ekonomiskt i ett svårt läge. Att Daja kunde komma in under hösten blev en bra inledning på ett samarbete som nu fortsätter i ytterligare två säsonger, kommenterar vd och sportchef Jimmy Wargh

daja