Skönt avslut på matchen i Lahtis

FC Lahti 1–1 IFK Mariehamn (1-0)

36’ 1-0 Colin Odutayo, 90+3´ 1-1 Adam Larsson

Dagens match på bortaplan mot FC Lahti slutade oavgjort, efter ett sent kvitteringsmål av Grönvitts Adam Larsson. IFK kom till Lahtis med en rätt skade- och sjukdomsfri trupp. Endast Oskari Sallinen och Michael Fonsell var otillgängliga när Bruno Romão och hans ledarstab skulle ta ut matchtruppen. Matchen blev en intensiv sådan, som präglades av många målchanser åt båda håll.

Första halvlek

Det tog inte länge innan matchens första riktiga läge kom. FC Lahtis Michael Lopez serverades fri på vänsterkanten och försökte kyligt lobba bollen över Marc Nordqvist i målet. Marc var med på noterna och kunde tidigt avvärja det fräcka försöket från den argentinska anfallaren. FC Lahtis interna skytteligaledare Colin Odutayo var även han nära att ge hemmalaget ledningen, men hans avslut från vänsterkanten gick precis utanför.

Efter det vaknade Grönvitt till liv och började ta kommandot över matchen. Robin Sid var vaken på att FC Lahtis lovande målvakt Osku Maukonen var långt ute från sitt mål, så den Ingå-bördige mittfältaren provade ett distansskott, som Maukonen till slut fick en hand på och hörna blev resultatet.

IFK hade ett par fina möjligheter att ta ledningen efter det, men med tio minuter kvar fick FC Lahti en frispark precis utanför straffområdet. Från den gav Colin Udutayo hemmalaget ledningen.

Andra halvlek

Inför den andra halvleken gjorde IFK ett byte, Jayden Reid kom in i stället för Leo Andersson. Engelsmannen visade direkt prov på sin tekniska briljans och Lahti mittbackarna började ge understöd till sin högerback, för att få stopp på Reid.

Trots det kom mycket av IFKs anfall från vänsterkanten och i den 68:e minuten skapade man fram matchens i särklass bästa läge. Daniel Enqvist spelade bollen snett bakåt till Sebastian Dahlström, som avslutade ett skott som det blev retur på. Robin Sid sköt returen i stolpen och bollen hamnade hos Adam Larsson, som i sin tur fick se sitt skott från nära håll räddas av Maukonen i målet.

Marc Nordqvist gjorde i slutet en alldeles lysande parad, när FC Lahtis högerytter avlossade ett skott från högerkanten. Några minuter senare fick IFK Mariehamns egenfostrade Wille Nuñez göra tävlingsdebut för klubben.

Den 17 år gamla anfallaren tog i matchens allra slutskede ett vackert hem jobb, som resulterade i att IFK kunde ställa om. Matias Ojala slog en magnifik djupledspassning till Adam Larsson, som ryckte sig loss från sin markering. Svensken avslutade kyligt in bollen vid målvaktens närmsta stolpe och kvitteringen i matchens slutsekunder var ett faktum.

Nästa match för Grönvitt är mot IF Gnistan nästa fredag. Matchen spelas på Wiklöf Holding Arena, med avsparkstid kl. 17:00.

/Elis Åberg

Wille Nuñez om sin tävlingsdebut:

”Helt plötsligt sa Philip (fystränare) att jag skulle hoppa in. Man hinner inte tänka så mycket, det är bara att köra”

Marc Nordqvist tankar om matchen:

”Synd att vi behöver jaga ett mål i den andra halvleken. Målet visar dock hur starka vi är som grupp, som aldrig ger upp”

Hela intervjun med Nuñez och Nordqvist:

Bruno Romãos tankar om matchen:

Det är blandade känslor efter matchen. Vi hade tillräckligt med boll och chanser för att göra flera mål och i slutändan är det ett väldigt välförtjänt mål vi gör”