TPS vann träningsmatchen

Under fredagskvällen spelade IFK Mariehamn sin nästsista träningsmatch innan ligapremiären mot Ekenäs IF. För motståndet stod TPS, som till vardags spelar i Ligaettan.

Första halvlek

Matchen inleddes likt många tidigare träningsmatcher, det vill säga med ett lågt tempo. I den 19:e minuten rann bortalagets Umar Bala Muhammed igenom på sin vänsterkant och avslutade distinkt in 1-0 för TPS. Efter det började IFKs offensiva spel att ge frukt. Bara inom loppet av några minuter hade man haft fyra hörnor och närmast ett kvitteringsmål var Emmanuel Okereke, men hans nick smet utanför målvaktens högra stolpe.

TPS slarvade också en del i sin uppbyggnadsfas, vilket gav Grönvitt fina lägen för kontringar. IFK hade dock svårt i beslutfattandet och tillsist utökade TPS sin ledning. Riku Sjöroos, som spelat fem säsonger i Grönvitt, gjorde Åbolagets andra mål i den 38:e minuten.

IFK reducerade några minuter senare, genom Robin Sid. Matias Ojala måttade en fin höjdboll centralt till Adam Larsson, som elegant bröstade bak bollen till en framrusande Sid. Dagens lagkapten placerade därefter kyligt in bollen i mål.

Bara några sekvenser senare återtog TPS en tvåmålsledning, när IFK slarvade i uppbyggnadsspelet. Tuomas Pippola placerade in bollen i mål, efter en snabb och effektiv kontring.

Andra halvlek

Inför den andra halvleken gjorde IFK ett målvaktsbyte. Matias Riikonen byttes ut och in kom Aleksi Partanen, som gjorde debut för Grönvitt.

IFK kom ut bättre i den andra halvleken. Man började kontrollera matchen och skapade en del lägen. Adam Larsson rann tidigt igenom försvarslinjen, men avslutet smet utanför.

Efter en timme gjorde IFK fyra byten, då Pedro Machado, Patrik Raitanen, Emmanuel Patut och Muhammed Tehe Olawale kom in.

IFK kontrollerade bollinnehavet, men laget hade svårt att hitta igenom TPS försvarslinje. Man försökte hitta ytor genom vänster- respektive högerkant, men allt som oftast var motståndarna först på bollen.

När huvuddomare Fagerholm blåste för fulltid, kunde Hela Ålands lag konstatera att bortalaget från Åbo vann träningsmatchen med 3-1.

Nästa fredag kl. 17:00 spelar IFK sin genrepsmatch. KTP, som åkte ur Veikkausliiga ifjol, kommer på besök till Wiklöf Holding Arena.

Bruno Romãos tankar om träningsmatchen

”Matchen har två helt olika halvlekar. I den första halvleken stressade vi för mycket med bollen och tappade den i lägen där vi inte får göra det. Gör vi så här i ligan kommer vi bli ännu mer straffade”

”I den andra halvleken hade vi mycket bättre kontroll och TPS hade inte några farliga lägen alls. Jag tyckte vi skapade tillräckligt med chanser för att komma tillbaka in i matchen”

Hela intervjun med Bruno kommer imorgon på våra sociala medier.

Aleksi Partanens tankar

Jag är såklart glad över min debut i IFK, men såklart var resultatet inte acceptabelt” Vi var inte tillräckligt bra och TPS vann tillslut matchen rättvist”

IFK Mariehamn idag

Startelvan:

Matias Riikonen (46’ Aleksi Partanen) – Jiri Nissinen (62’ Patrik Raitanen) – Noah Nurmi – Emmanuel Okereke (62’ Pedro Machado) – Eero-Matti Auvinen – Sebastian Dahlström – Michael Fonsell (76’ Leo Andersson) – Matias Ojala (62’ Emmanuel Patut) – Robin Sid – Adam Larsson – Hugo Cardoso (62’ Muhamed Tehe Olawale)

IFKs mål: 42’ Robin Sid 1-2

TPS mål: 19’ Umar Bala Muhammed 0-1, 38’ Riku Sjöroos 0-2, 43’ 1-3 Tuomas Pippola

Nästa träningsmatch: IFK Mariehamn – KTP 29.3 kl. 17:00 – Wiklöf Holding Arena