VINST I MÅSTE-MATCHEN MOT KTP

Matchen inleddes med IFK vid taktpinnen och det tog inte längre än till 13:e minuten då dagens matchvinnare Tuco skulle öppna målkontot. 0-1 kom till genom Albin Granlunds inlägg från högerkanten som Tuco snyggt nickade in bakom Matias Niemelä i KTP-målet. Bästa möjliga början för IFK i denna måste-match.

Bara 3 minuter efter målet hade IFK nästa chans då Tehe Olawale passade in till Robin Sid i straffområdet som sköt mot mål. Bollen såg ut att rulla in men i sista sekund räddas bollen på mållinjen av en KTP-försvarare. Det var mycket IFK inledningsvis och i den 17:e minuten tog bollen på en KTP-försvarares hand och IFK ropade på straff men domare Mohammad Al-Emara valde att fria.

IFK fortsatte att ånga på och i den 23:e minuten gjorde IFK och Tuco sitt andra mål för dagen. Denna gång var det från vänsterkanten och närmare bestämt Mikko Sumusalo som kom drivandes och spelade in bollen snett bakåt genom KTP-försvaret till en framrusande Tuco som tryckte upp bollen i nättaket och 0-2 var ett faktum!

Efter 0-2 kom sedan ett bakslag för IFK då Jean-Christophe Coubronne tvingades byta i den 38:e minuten efter att ha skadat sig. In kom Daniel Enqvist och efter lite flyttande så blev Enqvist vänsterback istället för Mikko Sumusalo som bildade mittbackstrio med Alan Henrique och Aly Ndom.

Innan första halvlek var slut tog Alves Furtado gult kort. Efter det blåste domaren av första halvlek som var mer eller mindre perfekt, från bortalagets perspektiv.

Andra halvlek var nervös, i alla fall från skribentens sida, en betryggande 0-2 ledning som när som helst kunde förvandlas till en 1-2 ledning och då skulle det bara vara ett mål ifrån att plötsligt vara oavgjort och detta skulle innebära fördel KTP. Vilken tur att skribenten inte var på planen (ur många aspekter) eftersom IFK-arna hanterade andra halvlek ypperligt.

KTP hade betydligt mer boll i andra halvlek och var de som skapade chanser trots att inte riktigt få till några farliga målchanser. I den 73:e minuten hade KTP ett hårt skott en Mikko Sumusalo räddade detta med huvudet och blev liggande. Minuten efter, alltså i den 74:e minuten gjorde IFK ett dubbelbyte då Riku Sjöroos och Dé kom in istället för just Mikko Sumusalo och Tehe Olawale.

I den 86:e minuten hade KTP ett ypperligt läge att reducera när Mika sköt precis Otto Hautamos stolpe. När 90 minuter hade passerat gjorde IFK ytterligare ett dubbelbyte när Alvaro Ngamba och Michael Fonsell kom in istället för Jamie Hopcutt och Robin Sid.

Varken KTP eller IFK skapade fler farliga chanser och det hela slutade med en övertygande 0-2 seger för bortalaget IFK. Vi har således alla chanser att stanna kvar i Veikkausliiga.