Wargh ny assisterande tränare i IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

IFK Mariehamn och Jimmy Wargh har kommit överens om ett tvåårskontrakt som gör att Wargh blir Grönvitts nya assisterande tränare under inkommande Veikkausliigasäsong och säsongen därefter.

Jimmy har de senaste två åren arbetat som huvudtränare i FF Jaro i division 1 och under sin spelarkarriär bland annat spelat över 200 matcher för Jaro.

Som fotbollsspelare var Wargh en energisk och pådrivande ledare på planen som bar kaptensbindeln för Jaro, som då spelade i ligan, under 8 säsonger. Efter fotbollskarriären fortsatte han sedan jobba inom föreningen med marknadsföring och försäljning samtidigt som han utbildade sig till tränare. Senare tog han steget över från kontorsarbete till tränaryrket och har varit A-lagets tränare i Jaro de senaste två säsongerna. Han har också en bakgrund som spelare i Norge och som tränare i olika roller för Finlands Fotbollsförbund,  bland annat som talangtränare och scout. Jimmy är även utbildad UEFA PRO tränare.

-Jag är väldigt glad och nöjd över att en sån här chans dök upp och ser fram emot att få jobba inom IFK Mariehamn. Allting kändes väldigt bra under mina möten med IFK och det känns inspirerande att få börja arbeta med ”Ahna” och de andra i ledarstaben. Jag har tidigare haft en liknande roll i FF Jaro, där jag fungerade som en länk mellan representationslaget och de äldre juniorerna. Jag kommer även att hjälpa till med den delen här i IFK, kommentarer Jimmy Wargh själv nyheten.

Nyheten med Jimmy Wargh som ny assisterande tränare innebär att Jari Pyykölä, som under senaste säsong hade delat huvudtränarskap med Daniel Norrmén, lämnar Grönvitt inför nästa år.

Vi vill tacka Jari för ett bra samarbete och vi är mycket tacksamma för hans insatser. Nu kommer vi gå in för en lösning där Daniel Norrmén är huvudtränare och Jimmy Wargh ansluter främst som assisterande tränare. Vi tror att vi med detta får en mycket bra tränarstab också under kommande ligasäsonger. Att vi valt en tränare med Warghs profil hänger också samman med att vi vill ha in ytterligare en resurs i laget som kan verka för att vi får se fler unga och lovande egna produkter spela i Veikkausliiga, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.