Wille Nuñez får A-lags kontrakt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna skrivit ett A-lagskontrakt med den 17 år gamla Wille Nuñez. Kontraktslängden är på två år, med en option på ett tredje år. 

Nuñez kan beskrivas som en väldigt explosiv och målfarlig anfallare. Han började spela fotboll under IFK Mariehamns regi redan som knatte och har under ungdomsåren varit en pålitlig målskytt.

Under fjolåret debuterade Wille för FC Åland i division 3, när han fick hoppa in med 50 minuter kvar av en bortamatch mot KaaPo. Största delen av speltiden säsongen 2023 fick han för IFK Mariehamns U17-lag. Trots en del skadebekymmer lyckades anfallaren göra totalt tolv mål.

Gary Williams som är sportchef för IFK Mariehamns ungdomsfotbollsverksamhet är glad och stolt över Nuñezs resa fram till IFK Mariehamns A-lag.

-Vi är väldigt glada för Wille och hans familj nu när han skrivit på sitt första professionella kontrakt. Han har jobbat extremt hårt de senaste åren för att komma tillbaka från en rad skador och motgångar, för att sedan göra flera bra prestationer med IFK U17-laget, kommenterar Gary Williams.

-Hans snabbhet, explosivitet och styrka som anfallsspelare är spännande prospekter för klubben. Jag ser fram emot att följa hans övergång till A-laget, avslutar Williams med.

Wille själv ser framemot att vara en del av IFK Mariehamns A-lag.

-Jag är stolt och glad över att få den här chansen. Jag har spelat i Grönvitt sedan jag var fem år gammal, så det känns stort att få vara en del av A-laget nu, säger Wille Nuñez själv.

Nuñez har under vintern 2024 tränat med A-laget och den 17-årige anfallaren har gjort så pass bra ifrån sig, att han nu blir en del av Jimmy Warghs första lagbygge.

-Wille har deltagit i våra träningar under januari månad och det har sett riktigt bra ut. Jag är mycket nöjd över att vi nu kommit överens om ett längre kontrakt med ytterligare en ung egenfostrad spelare, där fokus är att på bästa sätt hjälpa Wille i hans utveckling, kommenterar vd & sportchef Jimmy Wargh

Wille Nuñez